Google webmastertools gebruiken

Google webmaster tools

Hoe het algoritme van Google nu precies werkt is eigenlijk voor iedereen onduidelijk. Niemand weet exact de 200 ranking indicaties die worden gebruikt aangezien dit geheim is. Een hoop SEO bureaus hebben wel een idee en weten dus wat precies goed werkt om alsnog goed te scoren in Google. Google biedt in ieder geval wel zeer uitgebreide hulp. Dat doen ze door middel van een forum voor webmasters, maar ook met concrete informatie over hoe ze uw website zien.

Op http://www.google.nl/webmasters/ kun u zichzelf aanmelden voor de gratis Webmasterhulpprogramma’s. Dit is vooral handig om te gebruiken wanneer u de meer complexe zaken rondom SEO en uw website wilt verbeteren. Dat programma is zeer geavanceerd en vereist dus wat studie, maar u kunt er handige informatie vinden om uw website verder te optimaliseren wanneer u weet hoe u het moet gebruiken.

Hoe werkt Google webmastertool precies?

Het aanmelden voor het hulpprogramma is zeer eenvoudig en zo geregeld U hoeft alleen maar te bewijzen dat u ook echt de webmaster van die site bent. En de eenvoudigste manier om dat te doen, is door uw Google Analytics account aan het Webmasterprogramma te koppelen.

Hoe u zichzelf aanmeldt voor Google Analytics vindt u hier.

Zodra u dat hebt gedaan, log u met hetzelfde account in bij Google Webmastertools en geef daar aan voor welke website(s) u het programma in wil zetten. Het account dat ook staat verbonden aan uw Google analytics of search console account.

Wat u ermee kunt zien

In het webmasterprogramma vind u onder andere de links die Google vindt naar uw website. De externe verwijzingen vanaf andere websites naar uw website dus. En daarnaast kunt u ook zien op welke zoekwoorden u veel gevonden wordt, en wat de crawler van Google precies ziet als die uw website bezoekt. Gekeken naar alt tags, meta beschrijvingen enz.

Een andere handige optie binnen Webmaster Tools is de XML versie van je sitemap. Deze kunt u makkelijk uploaden zodat  Google meteen op de hoogte van alle pagina’s die op je website aanwezig zijn. Het helpt zoekmachines om je website beter te doorzoeken en te categoriseren. Als u een WordPress website hebt, kun u met bepaalde tools heel eenvoudig een XML sitemap creëeren.

Wil je deze handige tool ook voor je website gebruiken? Start gaat heel eenvoudig door naar deze website te gaan.

Eigenlijk best simpel

Het gebruik van webmastertools is eigenlijk best simpel. Komt u er toch niet uit, of wilt u het graag uit handen geven? Dan kan SMOOP u hierbij van dienst zijn. Stuur een mail naar info@smoop.nl of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Omtrent Google webmaster tools kunnen wij u onder andere helpen met:

  • Het aanmaken van een Google account / het inrichten van uw webmastertools
  • Uw website aanmelden bij Google webmastertools
  • Een koppeling maken

Hulp nodig bij
online marketing?