Google Display Ads

Met Google Ads krijg je toelating tot een groot aantal advertentieproducten die zijn ontworpen om jou klanten op het juiste moment en de juiste locatie te bereiken. Een voorbeeld van een advertentie product is een Google Display advertentie. Het zoeknetwerk van Google is nog steeds een van de beste manieren om de intentie van de klant te monitoren. Maar op het moment dat de klanten uw producten of diensten nog niet kennen zullen ze niet snel zoeken naar jou op Google. In dit geval kan een Google display advertentie een uitkomst bieden. ‘’Maar hoe dan?’’ Vraag je je nu misschien af.

Merkbekendheid vergroten.

Met Google display advertenties maak je gebruik van beeld, video, tekst of audio dat weergeven kan worden op een netwerk van meer dan drie miljoen sites en apps. Op deze platforms kunnen 90% van de mensen op internet worden bereikt. Bij het plaatsen van een Display advertentie zorgt Google ervoor dat deze display advertenties op websites en  andere kanalen verschijnen die jou potentiële doelgroepen bezoeken om hen bijvoorbeeld aan te zetten tot een bepaalde handeling, of om merkbekendheid te creëren.

Klanten tot actie aanzetten en meer verkopen genereren.

Met display advertenties wordt er vaak gebruik gemaakt van re-targeting. Dit houdt in dat Google bezoekers die eerder interesse hebben getoond omdat ze jou website hebben bekeken, weer andere advertenties laat zien om de potentiële doelgroep aan te moedigen over te gaan tot conversie. Hoe vaker jouw potentiële doelgroep de advertentie ziet hoe groter de kans dat ze overgaan tot aankoop.

Bruikbare inzichten en plannen.

Google ads geeft je een grote hoeveelheid tools om je campagnebeheer bij te houden, een van deze tools is de performance planner. Met de performance planner kan je plannen maken voor je advertentie-uitgaven en kun je inzien hoe wijzigingen in campagnes van invloed kunnen zijn op statistieken en algehele prestaties. Deze tool stelt de beste kans vast voor uw plan door een volmaakte budgettoewijzing voor jou campagne te ontwerpen.

Soorten display-campagne types:

Er zijn verschillende campagne types, slimme display-campagnes zijn volledig geautomatiseerd terwijl standaard campagnes je meer controle bieden.

Slimme display-campagne: Slimme display-campagnes zijn campagnes die volledige automatisering gebruiken. Bovendien combineren deze campagnes pijlers van campagnes die goed gepresteerd hebben en bieden toegang tot mogelijkheden voor machine learning van Google om bijna alle aspecten van je display campagnes te optimaliseren en automatiseren. Je hoeft maar een aantal gegevens op te leveren namelijk de inhoud, de afbeeldingen, het dagelijkse budget en de prestatiedoelen voor kosten per acquisitie (CPA).

Voor wie zijn slimme display campagnes geschikt?
Slimme display campagnes zijn geschikt voor u als u:
– Nog geen ervaring heeft met display advertenties en daarnaast een goed presterende campagne wilt.
– Je gericht bent op prestaties en op dit moment alleen zoeken gebruikt.
– Je wilt nieuwe potentiële klanten bereiken.

Standaard display-campagne:
Op het moment dat je volledige controle wilt over alle aspecten van je google display campagne, dan is een standaard display campagne geschikt voor jou. Je kunt je targeting, biedingen en advertentie-indelingen handmatig selecteren.

Enthousiast over Google Display Ads?

Wil jij maximale resultaten uit je Google Display Ads, en kun je daar hulp bij gebruiken? Of wil jij meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team van specialisten geven jou graag advies en helpen jou verder!

 

 

Hulp nodig bij
online marketing?