Google Discover: meer traffic?

Google Discover

Google Discover is een mobiel programma  om waardevolle content en nieuws berichten te laten zien. Op basis van uw zoekopdrachten binnen Google Search en Google Chrome. Voorheen heette dit ‘Google Feed’ maar ze hebben dit in een nieuw jasje gestoken. In dit artikel bespreken wij wat de veranderingen zijn en waarom, Google discover handig zou kunnen zijn om te gebruiken.

Wat is Google Discover precies?

De bedoeling van dit platform is dat je relevante content ziet zonder dat je een zoekopdracht invoert of zonder dat je weet wat je wilt zien. Hierdoor kom je dus op artikelen of berichten die u interessant zult vinden. Dit doet deze tool op basis van uw persoonlijke intresse. De informatie hiervan is zowel zichtbaar op uw browser als op uw Android telefoon.  Maar waarvan u daarvoor verscheinlijk niks af wist. Maar is dat niet een beetje angstaanjagend? Dat Google weet wat u eigenlijk wilt zien. Nee dat valt wel mee.

Er zijn namelijk best wel wat vergelijkingen te maken tussen Google Discover en tussen de lokale zoekopdrachten. De zoekmachine Google wordt namelijk steeds slimmer in het begrijpen wat u precies wilt en zoekt. Dit is dus ook zo bij het ontdekkingsplatform. Geen reden om u hier dus ongerust over te maken.

Hoe Google dat doet? dat doen ze op basis van hun algoritme. Ze stellen dan een nieuwsoverzicht samen (vandaar het woord feed), waarbij er zowel nieuws en artikelen verschijnen. En er interactie is met andere Google producten zoals Gmail, agenda en locatie. Doordat je aan kan geven welke content je leuk vind, weet Google wat voor soort content hij meer moet laten zien.

Verschillende soorten artikelen

Google is actief bezig om de service binnen Google Discover te verbeteren. Zodat de artikelen die u te zien krijgt steeds beter aansluit bij uw wensen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een eetcafe in Den Haag op de laan van NOI. Dan kan het dat Google discover u na het bezoeken van deze locatie andere bezienswaardigingnen in deze omgeving toont. De search engines worden dus steeds slimmer.

Uw bedrijfspagina optimaliseren voor Google Discover

Het is nu ook mogelijk om door middel van Google Analytics de resultaten van Google Discover te analyseren en hier uw online marketing strategie op aan te passen. U kunt dan zien hoeveel clicks er zijn geweest op uw pagina binnen Discover. Het enige wat u hoeft te doen is uw contentstrategie te optimaliseren.

 

Scoren met Google Discover door Online Marketing bureau SMOOP

Wilt u ook dat uw contentstrategie wordt geoptimaliseerd zodat u zal gaan scoren binnen Google Discover? Dan bent u bij SMOOP aan het juiste adres. Wij hebben al ruim 15 jaar ervaring met online marketing.

Neem hiervoor contact op met één van onze marketingexperts. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06 – 4732 1174.

 

Hulp nodig bij
online marketing?