Goede badkamertegels kiezen: hoe doe je dat?

badkamer tegels

Het hebben van goede tegels in je badkamer is ontzettend belangrijk. Maar hoe kies je nou de juiste tegels die goed combineren bij de inrichting van je badkamer / je huis. Kortom: hoe maak je hier de juiste keuze in? Wij van SMOOP hebben het voor je uitgezocht en bespreken het in deze blog! Lees vooral verder!

Soms is het gewoon tijd om je badkamer wat op te knappen of om het een make-over te geven. Beginnen bij de basis is een geweldige manier om het karakter van je badkamer te verbeteren. En wat is er immers opvallender in een badkamer dan de tegels?

Zeg vaarwel tegen douchecabines

Herinner je je de douchecabines nog van tientallen jaren geleden? Waarschijnlijk heb je er nog wel één die een berg ruimte inneemt in je badkamer. Deze uit één stuk bestaande douches worden uiteindelijk een doorn in het oog als de trends door de decennia heen veranderen. Het kan bijna onmogelijk lijken om een mooie badkamer te realiseren met een douche die kostbare vloer- en wandruimte inneemt. Daarom is het wegwerken ervan één van de beste badkamerupdates die je kunt doen. Probeer een betegelde douche of badhoek om zo je badkamer een betere look en feel te geven.

Kies voor minimalistisch

Als je nog steeds liever je badkamer in de oude stijl wil houden, maar er toch aanpassingen aan wil doen dan raden we je aan om te kiezen voor een minimalistische uitstraling. Less is more. In een stedelijke omgeving raden we aan om voor eenvoud te kiezen om dat te bereiken. Plaats een glazen douchewand in de buurt van ramen voor een nonchalante uitstraling. We raden aan om de wandtegels in de hele badkamer hetzelfde te houden. Gebruik geen verschillende tegels voor de doucheruimte om de minimalistische flair te behouden.

Maak een statement met badkamertegels

Als je een statement wilt maken, vooral bij het updaten van je badkamer, laat dan eerst de badkamerwandtegels de toon zetten voor het hele geheel. Kies voor zachtere, verwassen kleuren of zelfs een houten look voor de vloer. Dit kan het idee geven dat je je in een 5-sterren badkamer in een luxe hotel begeeft. Als je kiest voor witte vloertegels, kan je voor de wanden harmonieuze kleuren kiezen, zoals zachtroze of ijsblauw. Je kan nog een stap verder gaan door keramische tegels te laten staan en te kiezen voor glas. Maak het af met een prachtig bad dat strategisch tegenover de ramen staat, en voila! Jouw meesterwerk is klaar voor gebruik.

Ga harmonieus met de look om

In plaats van gek te doen met te veel flamboyante keuzes in één badkamer, kies je beter voor een look die meer samenhang vertoont. Als je tegelijkertijd glanzende tegels en een opvallend bad wilt, kun je de hele ruimte samenbrengen door dezelfde badkamertegels te gebruiken voor de vloer, de muren en de doucheruimte. Als de tegels te groot zijn, laat ze dan inkorten om de continuïteit te bewaren. Kies sobere kleuren zoals donkere tinten blauw of zwart, of meer neutrale zoals grijs of wit om het gewenste effect te bereiken.

Hulp nodig bij
online marketing?