Glasvezelbehang met open systeem

glasvezel behang

Als je op zoek bent naar een manier om de stijl in je kamer te veranderen dan is het een goed idee om bij de muren te beginnen! Je kunt een behang kiezen dat de stijl van jouw kamer veranderd of een behang dat bij de stijl van jouw kamer past.

Tegenwoordig wordt behang gebruikt als aanvulling op wanddecoratie. Het kan worden gebruikt op één muur, maar ook op alle muren van de kamer. Het heeft over het algemeen de voorkeur op de muren achter het tv-meubel.

Bruikbaarheid en gemak komen naar voren in huisdecoratie. Het grootste gemak van de zich ontwikkelende technologie in decoratie is het behang dat wordt gepresenteerd met stijlvolle patronen en kleuren. Diverse behangmodellen van 2020 trekken de aandacht met hun uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en design.

Wat is glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een verzamelnaam voor glasweefsel, glasvlies en renovlies. Glasvezelbehang is niet zomaar een behang. Doordat het behang is gemaakt van glasvezels is het sterker dan normaal behang. Dit is een van de redenen waarom het zo populair is. Glasvezelbehang is gemaakt van sterk materiaal en is te verkrijgen in verschillende patronen.

De voordelen van glasvezelbehang

Naast het feit dat glasvezelbehang is gemaakt van sterker materiaal dan normaal behang, heeft het meerdere voordelen.

Het behang heeft een open structuur. Dat wil zeggen dat luchtblazen vanzelf verdwijnen door het vlies. Het behang is eenvoudig aan te brengen en het doorsnijden gaat gemakkelijk. Daarnaast is het mogelijk om het behang te verven. Dit is makkelijk te doen zonder dat je problemen ervaart. Het behang sluit naadloos aan en het kan ook oneffenheden wegwerken op een muur. Denk aan scheuren en putjes. Je kan keuze maken uit verschillende motieven zoals ruitjes-, visgraat- of vlechtmotief.

De nadelen van glasvezelbehang

Wanneer je voor glasvezelbehang kiest moet je bewust zijn over je keuze. Glasvezelbehang is niet makkelijk te verwijderen. Dat komt doordat het duurzaam is. Dit is dan ook het nadeel van glasvezelbehang. Een ander nadeel is dat glasvezelbehang moeilijker aan te brengen is vergeleken met andere behangen. Dit komt door de structuur van het behang.

Damp open systeem

Wist je dat glasvezelbehang vocht doorlatend is?

Met speciaal glasvezelbehang damp open, kun je de vochtige muren toch behangen en desgewenst schilderen. In woningen kan veel vocht zitten, terwijl jij dit niet weet. De damp open structuur zorgt ervoor dat vocht voldoende weg kan en schimmelvorming voorkomen wordt.

Kortom, de damp open systeem behang is belangrijk om de muren goed te laten drogen.

Mag je verven op behang?

Een meest gestelde vraag is: ‘mag je verven op behang?’ Ja het kan, maar dit werk zal variëren afhankelijk van het type en de kwaliteit van het behang. Als het behang van goede kwaliteit en niet erg oud is, kun je er gemakkelijk overheen schilderen. Als het behang echter oud en van slechte kwaliteit is, wachten er enkele problemen op je. Er kunnen problemen zijn zoals afbladderen, klonteren, vlekken of ruwheid op het behang. In dit geval is het noodzakelijk om de muur vóór het schilderen schoon te maken en het oppervlak glad te maken. Bij het gebruik van glasvezelbehang zul je deze problemen niet ervaren. Je kunt het behang makkelijk overschilderen.

 

 

Hulp nodig bij
online marketing?