Gemakkelijke trucs om video’s van Facebook te downloaden

Als u een actieve gebruiker van het Facebook-platform bent, weet u hoe vermakelijk het is om dit sociale netwerk te gebruiken, waar onze vrienden en pagina’s die we volgen inhoud, afbeeldingen en video’s delen. Vaak slaan we die foto’s op die we leuk vinden, op onze telefoon of computer, maar het probleem komt wanneer we een video willen downloaden, omdat Facebook niet de optie biedt.

Maar wees niet verdrietig, want er zijn verschillende manieren om de video te downloaden die je zo leuk vond in de opslag van je telefoon of op de harde schijf van je computer, zelfs met behoud van de HD-kwaliteit die sommigen brengen, in een snelle, praktische en eenvoudige manier.

VANAF JE COMPUTER

Hier hebben we twee opties: download de video’s van de browser of van een programma, u beslist welke u wilt gebruiken:

Frogjet: een Facebook-video-omzetter online, zeer gemakkelijk te gebruiken. Compatibel met een breed scala aan zoekmachines zoals Firefox, Opera, Phoenix, Chrome, onder anderen. U gaat eenvoudig naar de frogjet.com-pagina, voegt in het tekstvak de link in van de video die op Facebook verschijnt, klik op de knop “Downloaden” en voila. Met deze portal kunt u de video’s downloaden in de kwaliteit waarin de video is geüpload, in .mp3- en .mp4-indeling, en als dat nog niet genoeg is, heeft het ook een extensie voor Chrome om de video’s te kunnen downloaden zonder de bladzijde. Zeer veelzijdig en praktisch.

FBDown: we gaan door met de video-converters die we op internet kunnen krijgen, en het werkt vergelijkbaar met Frogjet. U gaat naar de website FBDown.net, in het tekstvak voegt u de link toe naar de Facebook-video die u wilt downloaden en door te gaan. Zodra de video de video is herkend, biedt deze twee opties: standaarddownload en download van hoge kwaliteit. Door een van beide te kiezen, wordt u doorgestuurd naar een ander venster waar u de video met één knop kunt downloaden. Het is belangrijk dat er geen ad blocker is geïnstalleerd of op zijn minst geactiveerd wanneer u deze converter gebruikt. Het biedt ook een extensie voor Chrome om automatisch video’s te downloaden tijdens het browsen op Facebook, gewoon door op een knop te drukken.

aTube Catcher: de meest complete multimedia downloadtool van allemaal, omdat je hiermee niet alleen video’s van Facebook kunt downloaden, maar ook van platforms zoals YouTube en Instagram. Het gebruik ervan is exclusief voor Windows, of althans in de officiële versies. In tegenstelling tot andere converters biedt aTube Catcher u een breed scala aan video- en audioformaten van hoge kwaliteit; u kiest hoe u de video wilt converteren. Om dit programma te downloaden, kunt u de officiële website https://www.atube.me/es/ bezoeken. Eenvoudig in gebruik, alleen door de videolink naar Facebook te kopiëren en in de applicatie te plakken, wordt een lijst met opties weergegeven om deze in alle bekende videoformaten te downloaden en, indien gewenst, ook in audio. De applicatie is gratis.

jDownloader: dit programma is een van de beroemdste ter wereld, omdat het een multiplatform downloadmanager is (compatibel met Windows, macOS, Linux). Hoe werkt het? Wanneer u het op uw computer hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen de link van de Facebook-video te kopiëren en jDownloader scant deze automatisch. De manager geeft u de optie om het alleen met het originele formaat te downloaden. Waar kan ik het downloaden? Op zijn officiële website: jdownloader.org. Het is helemaal gratis en handig voor het downloaden van video’s van andere platforms.

VANAF UW TELEFOON

Net als bij computers kunt u, als u Facebook gebruikt vanuit de officiële app of vanuit uw browser, geen video’s downloaden om op uw apparaat op te slaan. Op dezelfde manier kunnen we de link van de video kopiëren, toegang via onze browser tot een van de hierboven genoemde pagina’s (Frogjet en FBDown) en de video van onze keuze downloaden.

Er zijn ook applicaties die we in de Play Store (Android) of App Store (iOS) kunnen krijgen waarmee we die grafische inhoud kunnen opslaan die we later willen zien zonder opnieuw op Facebook te hoeven gaan.

Video Downloader voor Facebook: de app die we nodig hebben als ons apparaat met Android werkt. We kunnen het gemakkelijk in de Google Play Store krijgen. Om het te gebruiken, moeten we inloggen bij Facebook binnen dezelfde converter, de video vinden die ons interesseert, selecteren en downloaden in een van de twee opties: normaal of HQ (hoge kwaliteit). Het is een volledig gratis en lichtgewicht applicatie. We kunnen onze eigen video’s downloaden van elke andere gebruiker of pagina die we volgen.

Snaptube: een applicatie voor Android, erg handig, niet alleen voor Facebook, maar voor elk platform zoals YouTube, Twitter, Instagram, Vimeo, DailyMotion en nog veel meer. Net als aTube Catcher voor de computer, biedt Snaptube ons een groot aantal alternatieven bij het downloaden van audio en video’s, in dit geval van Facebook. In tegenstelling tot de vorige applicatie, is deze niet in de Google Play Store vanwege beleidsproblemen, dus we moeten deze downloaden van de officiële website snaptubeapp.com/en. Door de installatiestappen in dezelfde portal te volgen, hebben we de beste applicatie voor het downloaden van multimedia-inhoud bij de hand.

Downloaden via Readdle: nu focussen op iOS, is het downloaden van video’s van Facebook iets beperkter, maar net zo gemakkelijk op te lossen. In de App Store kunnen we de applicatie krijgen onder de naam “Documents 5” of “Documents by Readdle”, helemaal gratis. Nadat de app is gedownload, gaan we naar onze browser en gaan we naar de pagina http://es.savefrom.net/, waar we onze video’s downloaden. Het laatste is om de videolink van de Facebook-applicatie te krijgen, de video te zoeken, op zoek te gaan naar de optie die zegt: “link kopiëren” en we zullen terugkeren naar onze browser om de link te plakken. De downloadopties verschijnen automatisch op het scherm met de kwaliteit van de video en worden vervolgens opgeslagen in de downloadmap van de applicatie.

ANDERE ALTERNATIEVEN

De belangrijkste downloadmanagers of videoconverters zijn al vastgelegd, maar er zijn zonder twijfel veel meer toepassingen of programma’s die dezelfde functie kunnen uitvoeren, zowel op de computer als op een mobiel apparaat.

Als je echt een video later wilt bekijken en deze niet wilt downloaden, of er gewoon geen applicatie voor wilt gebruiken, geeft Facebook ons ??nu de optie om “Video opslaan” in dezelfde app, een sectie die kunt u een lijst met video’s maken waartoe u toegang hebt wanneer u maar wilt.

Hulp nodig bij
online marketing?