Gemakkelijk subsidie aanvragen voor je warmtepomp en zonneboiler

Zonneboiler subsidie aanvragen

In het Klimaatakkoord is afgesproken alle Nederlandse woningen in 2050 van het aardgas af moeten zijn. Om woningeigenaren te stimuleren van het aardgas af te stappen of energie te besparen zijn er daarom subsidieregelingen in het leven geroepen. Deze ISDE subsidie (stimulering duurzame energie) maakt het voor woningeigenaren mogelijk voordeliger over te stappen op aardgasvrije alternatieven. Naast het in één keer overstappen op een aardgasvrije bron is er een zonneboiler subsidie die het aardgasverbruik verminderd.

Subsidiekansen in 2021

De subsidie voor warmtepompen en zonneboilers loopt tot eind 2020 en geeft tot wel 30% voordeel op de aanschaf van deze installaties. Gelukkig is het na 2020 ook weer mogelijk om warmtepomp subsidie aan te vragen. De subsidieregeling is onlangs verlengd tot 2025. De regeling maakt het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 juli 2018 moeten nieuwbouwwoningen namelijk verplicht aardgasvrij opgeleverd worden.

Naast het stimuleren van warmtepompen en zonneboilers zal in 2021 de ISDE subsidie worden uitgebreid met warmtenet- en isolatiesubsidie. Tot nu toe was het niet mogelijk om als particulier ondersteuning te krijgen bij aansluiting op een warmtenet. Vanaf 2021 is dit dus een mogelijkheid. Daarnaast zal de isolatiesubsidie, de SEEH, opgaan in de nieuwe ISDE subsidie 2021. In totaal is er in 2021 100 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Meer subsidiekansen in 2021?

Het voornemen om de ISDE subsidie te verbreden kan op steun rekenen van een hoop partijen. Alleen is het totale budget in 2021 kleiner geworden. Op dit moment wordt er flink gelobbyd door onder andere de Vereniging Eigen Huis om de beschikbare pot subsidie te verhogen. Wie weet biedt 2021 een hoop extra kansen uw woning voordelig te verduurzamen.

 

Hulp nodig bij
online marketing?