Geld verdienen met enquêtes? Zo werkt dat

VAT calculation

Misschien zoek je wel naar een manier waarop je een extra zakcentje kunt verdienen zonder dat het je al te veel moeite kost. Een van de manieren waarop dat kan is het invullen van enquêtes. Het maakt hierbij niet uit waar je het vandaan doet en wat je er nog verder naast doet: van huisvader en student tot werkzame in de nachtdienst of zzp’er die wat extra wil bijverdienen. Maar hoe werkt dat precies, geld verdienen met enquêtes. Hoewel veel mensen denken dat je er nauwelijks iets mee verdiend, kun je er wel degelijk veel geld mee verdienen wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Hier lees je meer over geld verdienen met enquêtes.

Wat houdt het in, geld verdienen met enquêtes?

Voordat je je ergens gaat aanmelden is het goed om te weten wat het invullen van betaalde enquêtes precies inhoudt. Simpel gezegd krijg je betaald voor het invullen van enquêtes. Deze enquêtes kunnen over tal van onderwerpen, producten of diensten gaan. Het is een legitieme manier van geld verdienen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Marketingonderzoeksbureaus betalen consumenten voor het invullen van persoonlijke enquêtes en deelname aan focusgroepen. Merken en bedrijven willen graag meer weten over de consument, zodat zij hier hun producten of diensten op kunnen aanpassen. Door jouw mening te geven in enquêtes kunnen zij verbeteringen of veranderingen doorvoeren.

Geld verdienen met enquêtes: de voordelen

Waarom is het een goed idee om te kiezen voor het invullen van enquêtes voor geld? Hier zitten een aantal voordelen aan verbonden. De voordelen zijn:

  1. Betrouwbaar en eerlijk: betaalde enquêtes invullen is een eerlijke manier om extra geld te verdienen.
  2. Snel geld verdienen: je kunt soms tot wel €7 of meer per enquête verdienen. Wanneer je er meerdere per dag doet kan dit uitlopen tot een leuk extra zakcentje
  3. Makkelijk: of je nu aan het oppassen bent of als student een vrije avond hebt. Je kunt altijd enquêtes invullen.
  4. Voor iedereen: iedere mening telt en dat betekent dat het niet uitmaakt hoe oud je bent of wat je doet. Er zijn voor iedereen specifieke enquêtes beschikbaar.

Zo kies je een legitieme website voor betaalde enquêtes

Er zijn heel wat mogelijkheden in je zoektocht naar een goede website voor het invullen van enquêtes. En dat betekent ook dat er in sommige gevallen oplichting op de loer ligt. Zo moet je in ieder geval oppassen voor betaalde enquête websites die een hype maken van gemakkelijk geld verdienen met enquêtes. Vaak geldt: als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Oplichters vechten hard om te concurreren voor je aandacht en overdrijving is een van de tactieken die worden gebruikt. Het is dan ook belangrijk om voor de legitieme websites te kiezen. Kies daarom voor een website die rechtstreeks enquêtes houdt, zonder tussenpersonen. Je kunt ook altijd de reviews bekijken om zo te zien hoe anderen deze website ervaren en of ze dit aanraden. Wat je in ieder geval moet vermijden:

  • Websites waarvoor je inschrijfgeld moet betalen om deel te kunnen nemen aan enquêtes
  • Websites die werken als tussenpersoon
  • Websites die niet uitbetalen in geld of cadeaubonnen

Zoveel kun jij verdienen met enquêtes invullen

Natuurlijk wil je weten hoeveel je kunt verdienen met het invullen van online enquêtes. Als je veel geld wilt verdienen, is het belangrijk om te weten dat je meestal uitgenodigd moet worden voor de best betaalde enquêtes. De meeste enquêtes krijg je uitbetaald in de vorm van coupons, diensten of goederen. Er zijn echter ook websites waarbij je geld krijgt voor het invullen van een enquête. Meestal gaat het hier om enquêtes voor een specifieke doelgroep. Het is niet waarschijnlijk dat je van enquêtes invullen je droombaan zal kunnen maken. Het komt niet vaak voor dat je geschikt bent voor alle enquêtes. Wel kun je het optimaliseren door je profiel op de website zo gedetailleerd mogelijk te maken.

Hoe werkt de betaling?

Er zijn verschillende manieren waarop je uitbetaald krijgt. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden bij diverse websites voor enquêtes:

  1. Punten: je krijgt in sommige gevallen uitbetaald in punten die inwisselbaar zijn voor contant geld. Vaak duurt het een lange tijd voordat je genoeg punten hebt verzameld die in te ruilen zijn voor een enigszins aantrekkelijk bedrag.
  2. Cadeaubonnen: er zijn ook bedrijven waarbij je een cadeaubon of korting krijgt als bedank voor de deelname aan een onderzoek. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn wanneer het gaat om een bekend merk waar je veel producten van koopt.
  3. Contant geld: er zijn ook enquête websites die betalen in contanten. Hoewel veel websites adverteren met best-case scenario’s, is de kans niet heel groot dat je veel geld zult verdienen. Als je een leuk zakcentje bij wilt verdienen is het zeker een optie om de best betaalde websites te raadplegen.

Enquêtes en privacy: hoe zit dat?

Misschien denk je: hoe zit het met mijn privacy? De meeste betaalde websites voor enquêtes beloven geen identificeerbare informatie te geven of te delen zonder je toestemming. Aan deze standaard zijn vrijwel alle legitieme marketingonderzoeksbureaus aan verbonden. Als je te maken hebt met een website die als tussenpersoon werkt zul je merken dat hier minder netjes mee omgegaan wordt. Het is dan ook slim om te kiezen voor een legitieme websites, zodat je voorkomt dat jouw gegevens op verschillende manieren en door diverse bedrijven gebruikt gaan worden. 

Ben jij benieuwd naar wat enquêtes invullen je kan opleveren? Hoewel de kans niet heel groot is dat het je nieuwe fulltime baan wordt, is het zeker mogelijk om er wat geld mee bij te verdienen. Vooral als je op zoek bent naar een manier om af en toe wat extra geld te verdienen, is dit mooi meegenomen. Let er dan wel op dat je op zoek gaat naar een goede en legitieme website waar je zeker bent van een eerlijke aanpak en de mogelijkheid om wat extra geld te verdienen. Ontdek zelf je mogelijkheden en start met het verdienen van wat extra geld met het invullen van enquêtes.

Hulp nodig bij
online marketing?