Fidget toys

fidget spinner

Wat zijn fidget toys?

Fidget toys, het is tegenwoordig iets wat door veel mensen gebruikt wordt en wat veel mensen leuk vinden, één van de populairste fidget toys zijn de fidget spinners en de pop it. Deze toys zijn oorspronkelijk ontworpen voor mensen die problemen hebben met school en moeilijk kunnen leren, maar ze worden nu eigenlijk door iedereen wel gebruikt. Het debat en soms de spot die ermee gepaard gaat, zou kunnen betekenen dat de mensen waarvoor ze het meest nuttig ze eronder lijden.

Waar fidget toys goed voor zijn

Over de hele wereld hebben jongeren interesse in dit speelgoed dat je met je vingers kunt ronddraaien. Dit product is ooit ontstaan uit de drang om kinderen met aandachtstekortstoornis/hyperactiviteitstoornis (ADHD), autisme en andere soortgelijke stoornissen te helpen zich beter te concentreren. Maar werken ze ook echt? en is het ook leuk om fidget toys te gebruiken? Dat bespreken we in dit artikel.

Een gedragstherapeut in een ziekenhuis in Aurora (Verenigde Staten) heeft bevestigd dat het daadwerkelijk kan helpen bij het verbeteren van je fysieke gesteldheid. Zij vindt dat kinderen beter met mensen kunnen praten, fijner zijn in sociale settings  en zich beter kunnen concentreren door het gebruik van de toys.

ADHD

ADHD, dat komt bij best veel kinderen voor. Dit komt voort uit een onevenwichtigheid in de chemische stoffen in de hersenen die invloed heeft op hoe de hersenen van een kind informatie verwerken en organiseren en impulsen beheersen. Vaak handelen jongeren en kinderen met ADHD zonder erg rationeel ergens over na te denken, zijn hyperactief en hebben moeite zich te concentreren. Kinderen met ADHD snappen wel wat er van hun gevraagd wordt, maar hebben moeite om zich daaraan te houden omdat ze niet stil kunnen zitten, niet op kunnen letten of zich niet op details kunnen concentreren.

Fidget toys, zegt Smith, geven kinderen iets om hun energie op te richten op de achtergrond, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op de taak die ze moeten uitvoeren. “Ze zijn in staat hun energie te richten op dit ene kleine speeltje. Als je vragen stelt aan deze kinderen dan merk je dat ze een erg grote fantasie hebben. Ik heb iets om me op te concentreren en nu kan ik aan iets anders denken.”

Fidget toys zijn niet het eerste apparaat in hun soort. Smith zegt dat haar patiënten fidget kubussen hebben gebruikt – klein speelgoed met verschillende soorten zintuiglijke elementen aan alle zes de kanten; tangles – puzzels van kettingschakels die stil in elkaar klikken; en squishy ballen die kinderen in hun handen kunnen knijpen of zachtjes kunnen laten stuiteren.

Het is goed om te beseffen dat hoewel deze hulpmiddelen kinderen met ADHD kunnen helpen bij het focussen, ze geen vervanging zijn voor een goed behandelplan. Als u denkt dat uw kind misschien ADHD heeft, praat dan met een arts – hij of zij zal samen met u een individueel langetermijnplan ontwikkelen.

Een goede webshop inspelend op de nieuwe rage van Pop It Fidget Toys

Pop it zijn momenteel de meest bekende fidget toys. Als je een fidget toy wil gaan kopen, dan wil je er natuurlijk wel vanuit gaan dat je er één koopt van goede kwaliteit en die gemaakt is van hoogwaardig materiaal. Pop it zijn momenteel de beste toys die je kan kopen. Wij raden deze dan ook zeker aan!

Hulp nodig bij
online marketing?