Empathisch advies: 3 dingen om te onthouden bij het werken met andere teams

Of u nu overleg pleegt met teams binnen uw bedrijf of met externe klanten, de kansen zijn redelijk groot dat u ten minste een keer een vergadering hebt verlaten die gefrustreerd is door de acties van anderen, waarbij u zich zelfs afvraagt: “waarom zouden ze dat doen?”

Het is gemakkelijk om een ​​project binnen te lopen en het te beschouwen als een simpele kwestie van “ze hebben me binnengehaald om een ​​probleem op te lossen.” Maar de realiteit is zelden zo eenvoudig. Overleg met andere teams brengt altijd organisatorische en emotionele nuance met zich mee waar u misschien niet bekend mee bent.

Elke interpersoonlijke relatie is uniek, en hopelijk zijn de omstandigheden die ik bespreek niet van toepassing op veel opdrachten of projecten waaraan u deelneemt. Als u echter in een moeilijke consultatiesituatie terechtkomt, is het nuttig om een ​​beetje empathie te hebben voor met wie je werkt.

Ik heb gemerkt dat het onthouden van deze 3 punten me kan helpen om mezelf in de schoenen van mijn contactpunt te plaatsen en ermee te communiceren op een manier die gevoelig is voor wat ze in hun omgeving te maken hebben.

1. Uw contactpunt heeft mogelijk niet om uw hulp gevraagd

Het is heel goed mogelijk dat de persoon die u probeert te helpen misschien niet geholpen wil worden.

Management heeft soms zijn eigen ideeën en interne communicatie is niet altijd perfect in elk bedrijf. Dit kan leiden tot situaties waarin uw contactpunt defensief kan aanvoelen, vooral als hun functies lijken te dekken wat u raadpleegt. De beste bedoelingen van een manager die wil helpen door meer middelen binnen te halen, kunnen de medewerker die geen zeggenschap heeft, als wantrouwen of ondermijnen zien.

Op een gegeven moment tijdens mijn stint als interne SEO, bevond ik me eigenlijk in deze exacte positie. Leiderschap heeft een extern bureau ingeschakeld om te helpen met SEO tijdens een domeinmigratie, en hoewel het misschien hun bedoeling was om meer hulp te bieden, communiceerden ze dat niet effectief met mij.

Als gevolg hiervan, omdat ik degene was die verantwoordelijk was voor dat gebied, voelde ik me onzeker over hoe het management mij en mijn vaardigheden zag. Ik had het geluk om samen te werken met een geweldige consultant die me kon ondersteunen en helpen de vele projecten die al aan de gang waren vooruit te helpen. Maar omdat ik aanvankelijk het gevoel had dat ze mijn geloofwaardigheid ondermijnden door er in de eerste plaats bij betrokken te zijn, duurde het een tijdje om dat vertrouwen op te bouwen en dingen effectief voor elkaar te krijgen.

De beste manier om met dit potentiële probleem om te gaan, is ervoor te zorgen dat u de context en institutionele kennis respecteert die het team dat u helpt bezit. Werk aan een samenwerkingsrelatie in plaats van een gezaghebbende relatie. Hoe meer context en communicatie je hebt, hoe beter de aanbevelingen die je kunt bijdragen.

2. Als ze om hulp vroegen, kunnen ze zich kwetsbaar of onzeker voelen

Neem even een stapje terug en bedenk waarom een ​​team misschien een externe consultant zou inschakelen. Er zijn heel veel specifieke problemen waar ze hulp bij nodig kunnen hebben, maar dit komt allemaal neer op een probleem dat ze vermoedelijk willen of nodig hebben om op te lossen – een probleem dat ze niet zelf konden oplossen. Ongeacht of ze het niet konden oplossen vanwege kennis, middelen of zelfs kantoorpolitiek, uw bijdragen voegen iets toe dat ze zelf niet konden bijdragen – en dat kan moeilijk zijn om mee om te gaan.

Dit is niet iets dat moet worden besproken met de klant of een ander team, maar het is iets dat u moet erkennen en voor ogen moet houden wanneer u met hen communiceert. Respecteer de kwetsbaarheid van het zoeken naar hulp en waardeer het vertrouwen dat zij in u hebben gesteld.

3. Uw klant is verantwoordelijk voor de resultaten van zijn project

Wanneer u een langetermijnstrategie plant, tactische aanbevelingen doet of toegang krijgt tot de resultaten van een marketingcampagne die u hebt helpen uitvoeren, is het gemakkelijk om u geïnvesteerd of verantwoordelijk te voelen voor de resultaten van een project. Het is echter belangrijk om te onthouden dat uw contactpunt meestal veel meer verantwoordelijk is voor de resultaten dan u. Hun baan, succes en emoties staan ​​allemaal veel meer op het spel dan die van jou.

Als externe materiedeskundige is het jouw taak om hen alle informatie en middelen te geven om de beste beslissing te nemen. Aan het einde van de dag is de keuze aan hen. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om te zien dat je aanbevelingen of projecten worden afgewezen, maar het is belangrijk om te proberen het niet persoonlijk te nemen als ze, met alle feiten, naar hun mening de beste beslissing nemen.

Als ze lijken te twijfelen aan alles wat je zegt, is het misschien omdat ze 100 procent zeker willen weten dat dit de beste aanpak is. Misschien komt hun micromanaging voort uit een plaats van goede bedoelingen – ze willen gewoon doorgaan en de beste resultaten behalen met elk aspect van een project. Zelfs wat als argumentatief of moeilijk kan uitkomen, kunnen spelende duivels zijn die ervoor zorgen dat alles is overwogen.

Samenvatting

Dit alles gezegd zijnde, misschien is geen van deze omstandigheden van toepassing op de klant waarmee u moeilijk kunt werken. Mensen kunnen slechte dagen, harde jaren of zelfs gewoon over het algemeen stekelige neigingen hebben. Maar meer empathie en compassie in de wereld is nooit een slechte zaak. Dus ik zou iedereen die met andere teams werkt aanmoedigen om de impuls om een ​​harde reactie te beoordelen te vermijden en in plaats daarvan te overwegen wat er achter zit.

Ben je ooit geconfronteerd met een gecompliceerde consulting situatie? Deel in de reacties hieronder wat u heeft helpen navigeren!

Vertaald van MOZ

Hulp nodig bij
online marketing?