Een eigen website maken met WordPress

Ben je van plan om een eigen website te maken? Dan is de kans groot dat je zult kiezen voor het maken van een website op basis van WordPress. Dit is namelijk een van de meest populaire platformen waarmee websites worden gemaakt en onderhouden. Door het grote aanbod aan WordPress themes, dit zijn kant-en-klare website ontwerpen, kun voor elke branche of niche op doeltreffende wijze een eigen website maken. Daarnaast biedt WordPress de mogelijkheid om een groot aantal handige uitbreidingen te gebruiken voor het maken en beheren van geweldige websites.

WordPress kan worden gebruik voor het maken van elk soort website. Dit kan een supereenvoudige website bestaande slechts een paar pagina’s zijn, of een blog website, maar ook een zeer uitgebreide bedrijfswebsite. Maar wist je dat je met WordPress ook een webwinkel kunt beginnen? Of een vacaturewebsite, een makelaarswebsite, of zelfs een sociaal netwerk? Wat voor type website je ook wilt beginnen, het kan allemaal gemaakt worden met WordPress.

Waarom zou ik WordPress moeten gebruiken?

Je kunt WordPress het beste gebruiken voor het maken van een website bestaande uit verschillende statische pagina’s, een blog of nieuwsonderdeel, en waarbij je gebruik wilt maken populaire onderdelen zoals sliders en contactformulieren. Kortom, het is een perfecte keuze als je een eigen website gaat maken! Wil je grote indruk achterlaten? Voor het opmaken van schitterende pagina’s die gezien mogen worden gebruik je Elementor Page Builder. Deze page builder zal je helpen bij het maken, beheren en bewerken van pagina’s. En dit allemaal zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven. Je hoeft niets te weten van shortcodes, en je hoeft al helemaal niets te weten over HTML codes. Het enige wat je moet weten is hoe je een pagina kunt maken met Elementor Page Builder.

Het voordeel van premium WordPress Themes

Er zijn vele duizenden gratis WordPress thema’s die je kunt gebruiken voor het maken van je website. Het nadeel is dat dit vaak zeer beperkte thema’s zijn, en dat je website niet uniek is omdat er vele, vele andere websites zullen zijn met hetzelfde ontwerp. Daarom mijn tip. Wil je echt een goede basis voor je website? Kies dan voor een van de premium WordPress Themes die geschikt zijn voor Elementor. Een premium WordPress Theme zal je website meteen voorzien van een mooi ontwerp, je zult bij vragen goede ondersteuning kunnen krijgen van de ontwikkelaar, en het thema zal zijn gebaseerd op de nieuwste web standaarden waardoor je website modern oogt en snel zal worden geladen.

Bij aanschaf van premium WordPress themes krijg je een compleet pakket bestaande uit het thema, een page builder zoals Elementor, verschillende andere plugins, en een complete set met voorbeeldinhoud. Dit laatste is het meest waardevol van een premium thema. Na installatie van het thema met voorbeeldinhoud heb je namelijk een compleet ingerichte website, opgemaakt door een professionele webdesigner. Wat je zelf moet doen is het vervangen van de voorbeeldinhoud met je eigen tekst en afbeeldingen. Als je echt vliegensvlug van start wilt gaan, dan kies je voor een van de Elementor WordPress Themes. Alleen deze premium themes zijn geschikt voor Elementor Page Builder. Wanneer je gebruik maakt van Elementor als klik-en-sleep page builder dan is het aanpassen van de voorbeeldinhoud een fluitje van een cent. Je krijgt direct “live” de pagina te zien terwijl je aanpassingen maakt. Zo kun je al binnen één dag je eigen website maken.

Hulp nodig bij
online marketing?