Een goede domeinnaam kiezen, 3 tips

een goede domeinnaam kiezen

Een goede domeinnaam kiezen kan knap lastig zijn. Misschien heeft u al uw bedrijf opgericht maar blijkt later dat de domeinnaam die u voor ogen had bezet is… Daarom geven we in dit artikel een aantal adviezen en 3 tips zodat u de ideale domeinnaam kunt kiezen!

Wat is belangrijk bij het kiezen van een goede domeinnaam?

Een domeinnaam is de eerste stap die u zet binnen uw online aanwezigheid. Allereerst moet u natuurlijk weten of de domeinnaam die u wilt gaan gebruiken beschikbaar is. Als een domeinnaam niet beschikbaar is, dan kunt u deze niet kopen.

Er zijn een hoop tools om te checken of een domeinnaam beschikbaar is. Één van die tools is, SDIN. U kunt hierbij Nederlandse domeinen checken (domeinen met een .nl extensie). Voor het checken van een internationaal domein, is Domain Name Search een handig hulpmiddel.

3 tips van voor een goede domeinnaam

  • De eerste tip die wij willen meegeven bij het zoeken naar een domeinnaam, is dat de domeinnaam relevant moet zijn. De naam van uw website moet aansluiten bij de naam van uw bedrijf. Hoe weet men anders hoe ze u kunnen vinden op het internet?
  • Kies een domeinnaam waar het zoekwoord waar u op wilt ranken inzit. Dit is niet verplicht. Maar als we kijken uit Online Marketing  oogpunt, dan is dat slim om te doen. Dit draagt namelijk bij aan een goede SEO strategie.
  • De domeinnaam moet goed te onthouden zijn. Wanneer u een moeilijke naam kiest die niemand kan onthouden of uitspreken, dan zal u sowieso een hoop minder direct zoekverkeer krijgen. Kijk maar eens naar de langste plaatsnaam in het Verenigd Koninkrijk, niemand die dat kan onthouden.

Lange domeinnaam

Nog 2 extra tips van SMOOP

  • De domeinnaam moet tevens ook goed te lezen zijn. Een combinatie van vreemde tekens zoals ‘#$*’ samen met de naam van uw bedrijf, zijn dus niet een goede keuze. Ook kunt u beter cijfers vermijden, wanneer dit niet nodig is.
  • Koop verschillende extensies van uw domeinnaam. Dit is vooral slim wanneer uw bedrijf zich richt op de internationale markt. Of u nu een product of dienst verkoopt. Handelt u in Nederland? Dan kan u met de domeinnamen .nl en .com volstaan. Maar wanneer u zich op meerdere landen richt, of een stichting of organisatie heeft dan kunnen extensies zoals: .org, .net ook erg handig zijn.

Heeft u toch een domeinnaam die vrij lastig te onthouden is? Dan kan u ook de combinatie van de fout gespelde namen kopen. Dit kunt u zo gek maken als u zelf wilt. Dit ligt namelijk ook aan uw budget. Sommige domeinnamen kunnen erg in prijs verschillen.

Uw website laten maken door SMOOP

Weet u na de 3 tips die wij hebben gegeven over het kiezen van een goede domeinnaam niet wat u nou moet kiezen? Dan snappen wij dat. Het kan namelijk best lastig zijn. Vooral wanneer u twijfelt.

Het kopen van een domeinnaam is slechts de eerste stap bij het maken van een succesvolle website. Wilt u advies krijgen van één van de marketingexperts van SMOOP? Neem dan contact met ons op.

Ook kunnen wij de volledige site voor u verzorgen.

Hulp nodig bij
online marketing?