Dit worden de beste ranking tools van 2020

ranking

Rankingtools, ze zijn enorm handig om uw ranking mee in de gaten te houden. U kunt makkelijk zien wat er gebeurt als u een bepaalde SEO strategie inzet. Levert het resultaat op of juist niet? Daarom is het voor elk bedrijf die zich op internet bevindt handig om gebruik te maken van een SEO ranking tool. In dit artikel bespreken wij van het online marketing bureau SMOOP, welke ranking tools het beste voor uw website zullen zijn in 2020.

Wat zijn ranking tools

Wanneer u zich bezig houd met zoekmachine optimalisatie binnen uw bedrijf, dan zijn ranking tools handig. Ze laten u heel veel verschillende dingen zien. Één van die dingen is dat zo’n tool kijkt naar hoe uw website presteert in de zoekmachine. Daarnaast kijkt hij hoe uw website scoort vergeleken met uw concurrenten. Dit is heel handig omdat u precies kunt zien, wat u moet doen om uw online marketing strategie te verbeteren.

Uw kunt ook zonder tools nagaan hoe u scoort binnen de zoekmachines. Maar dit heeft ook een aantal nadelen. Uw computer slaat namelijk uw persoonlijke zoekgeschiedenis op. Het beeld wat dan wordt gegeven loopt dan dus scheef met de werkelijkheid.

Hoe u dit kunt voorkomen? Dit kunt u doen door incognito te zoeken met Google Chrome en een VPN aan te zetten. Op die manier heeft zoekgeschiedenis en uw locatie geen invloed op de zoekresultaten.

En wilt u 50 van de zoekwoorden achterhalen hoe u scoort? Dan zou u dit per zoekwoord moeten nagaan. En dat kost een heleboel werk! Daarom is een ranking tool erg handig om te gebruiken. Hieronder de verschillende tools op een rijtje:

Ranking tool #1: Ahrefs

Ahrefs is een erg bekende tool in de marketingwereld. Het is een goed middel om te gebruiken om uw SEO strategie te verbeteren. Ook heeft het één van de beste ranking tools, waarbij u makkelijk uw website kan monitoren. Daarnaast kunt u uw website makkelijk met uw concurrenten vergelijken. Het is zowel op mobiel als op de computer goed te gebruiken.

De prijs van Ahrefs loopt redelijk uitéén. Voor de ‘light version’ betaald u nu $99 per maand. Dat kan oplopen tot $999 voor het agency pakket.

Ranking tool #2: Moz Pro

Moz pro is een fijne tool om te gebruiken wanneer u wilt nagaan hoe uw volledige website of losse pagina’s scoren in zoekmachines. Het trekt de ranking data na en slaat dit op, waardoor u de ranking van uw website kan vergelijken met een aantal weken of maanden terug. Erg handig dus!

De ranking tool van Moz is wat scherper geprijsd als de tool van Ahrefs. Een abonnement begint bij $79 per maand en loopt op tot $479 per maand.

Ranking tool #3: SEMrush

SEMrush is één van de beste ranking tools, het is heel uitgebreid en biedt een hoop mogelijkheden. De Position Tracking Tool van SEMrush kan u helpen om de posities van afzonderlijke zoekwoorden bij te houden. Verder kunt u makkelijk uw lokale concurrenten vinden en deze indelen in groepen.

De prijzen voor SEMrush variëren tussen de $100 en $400 per maand.

Ranking tool #4: Cognitive SEO

Deze tool is wat minder bekend, maar wel in opkomst. Het is een vrij universele marketing tool waarmee u niet alleen de SERP kan checken, maar ook de lokale prestatie van uw website. En of uw website goed op mobiele apparaten functioneert.

De prijs van Cognitive SEO is op te delen in 2 delen. Als eerst het starterspakket, wat $130 per maand kost. Daarnaast is er ook nog een pakket waarbij de prijs wordt gebaseerd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Hulp nodig bij
online marketing?