Digitale marketingmethoden

digital marketing

Wat is digital marketing?

Digital marketing is een marketingmethode waarbij een product/dienst in de markt wordt gezet via het internet. Het is de beste en meest ontwikkelde marketingmethode.

Met digital marketing worden verschillende doelen nagestreefd. Digital marketing wordt gebruikt om bijvoorbeeld de naamsbekendheid en merkimago te vergroten.

Als u als bedrijf niet doet aan digital marketing, dan loopt u mogelijk achter op uw concurrenten in verkoop. Via digital marketing en digital kanalen kunt u uw bedrijf laten zien, uw merk promoten, de verkoop verhogen en een relatie met uw klanten opbouwen. Bovendien kunt u met digital marketing de resultaten zien.

Er zijn verschillende soorten van digital marketing. Het is daarom belangrijk om eerst vast te stellen wat uw doelstellingen zijn en wie uw doelgroep is. Aan de hand daarvan kunt u een digital marketingmethode kiezen dat het beste hierbij past.

Er zijn veel manieren om aan digital marketing te doen. We bespreken kort de belangrijkste.

Social media

Social media zijn een van de beste marketingtools geworden om uw potentiële klanten te bereiken. Tegenwoordig wordt er veel tijd besteed aan social media. Via verschillende kanalen is het mogelijk om uw potentiële klanten te bereiken. Social media is een ideale manier om uw merk bekender te maken en tegelijkertijd te communiceren met de doelgroep.

U kunt op social media als bedrijf aanwezig zijn en content delen, maar ook is het mogelijk om advertenties te plaatsen of bijvoorbeeld influencers te benaderen om over jouw merk te praten met hun volgers.

SEO en SEA

SEO (Search Engine Optimization), ofwel zoekmachineoptimalisatie, is een goedkoop manier om sneller gevonden te worden in Google. De website wordt geoptimaliseerd zodat deze hoger in Google komt te staan en makkelijker gevonden kan worden. SEO heeft te maken met organische (onbetaalde) zoekresultaten. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan SEO omdat de consumenten dan eerder jouw website bezoeken en niet verder zullen kijken naar andere websites. SEO heeft minder kosten dan SEA en is vaak voor een lange termijn.

Een andere mogelijkheid om hoger in zoekmachines te staan is SEA (Search Engine Advertising), ofwel zoekmachineadvertentie. Hierbij wordt er betaald geadverteerd op Google (Google Ads). Uw website komt dan boven de zoekresultaten te staan. Een voordeel van SEA is dat u in Google hoger komt te staan dan de organische zoekresultaten. Een ander voordeel is dat u de resultaten kan meten.

 

E-mail marketing

E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarbij (potentiële) klanten door middel van een e-mail direct worden benaderd. Dit kan zorgen voor een boost in uw websiteverkeer. E-mail marketing heeft als doel om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten overtuigen tot aankoop, informatieverstrekking of de relatie met de klant te onderhouden. Denk aan nieuwsbrieven, promoties, welkom e-mails, informatie over bestellingen (factuur, bezorging etc.).

Targeting

Een marketingtechniek waarbij een eenvoudige, sterke manier om uw merk en product in de hoofden van de potentiële doelgroep is te houden, is een targeting methode. Hierbij worden klanten gevolgd door middel van het plaatsen van cookies en worden aan hen productadvertenties laten zien van het merk.

Hulp nodig bij
online marketing?