De opkomst van duurzaam verpakkingsmateriaal in de horeca

verpakkingsmateriaal

Horecagelegenheden, zoals restaurants en cafés, gebruiken al langere tijd verpakkingen om eten en drinken naar hun klanten te vervoeren. Met de opkomst van afhaal- en bezorgdiensten is verpakking nog belangrijker geworden om ervoor te zorgen dat voedsel tijdens het transport vers en veilig blijft. Gepersonaliseerde snackbakjes zijn een populaire keuze voor afhaalmaaltijden. Klanten kunnen dan op een handige manier de maaltijd meenemen.

Daarnaast helpt het als jouw maaltijdservice opvalt tussen alle andere aanbieders. Het is daarom handig om de verpakkingen te bedrukken met een herkenbaar ontwerp. Laat snackbakjes bedrukken met jouw logo of naam zodat iedereen herkent waar al dat lekkere eten vandaan komt.

Een andere toepassing van verpakkingen in horecagelegenheden is voor take away-drankjes. Veel cafés en koffiehuizen bieden koffie en thee aan, vaak in wegwerp bekers en deksels om de drankjes warm en morsbestendig te houden. In de afgelopen jaren is er een groeiende trend naar duurzame opties, zoals herbruikbare bekers of composteerbare bekers gemaakt van plantaardige materialen.

Naast verpakkingen voor eten en drinken zijn bierviltjes een veel voorkomend fenomeen in bars en pubs. Deze kleine kartonnen onderzetters worden gebruikt om tafels en oppervlakken te beschermen tegen condensatie en uiteraard het morsen van drankjes. Bierviltjes bedrukken gebeurt vaak met het logo of de branding van de gelegenheid en dienen als een subtiele vorm van reclame.

Hoewel verpakkingen en bierviltjes een belangrijke rol spelen in horecagelegenheden, is er ook een groeiende bezorgdheid over hun milieueffect. Traditionele verpakkingsmaterialen, zoals plastic bakjes en bekers, zijn niet biologisch afbreekbaar en kan het honderden jaren duren om te ontbinden in stortplaatsen. Dit heeft er bij veel horecagelegenheden toe geleid om meer duurzame opties te verkennen, zoals biologisch afbreekbare bakjes gemaakt van plantaardige materialen of herbruikbare bekers en borden.

Een manier waarop horecagelegenheden hun milieueffect kunnen verminderen, is door klanten de optie te bieden om hun eigen herbruikbare bakjes of bekers mee te brengen. Veel koffiehuizen en cafés bieden nu korting aan klanten die hun eigen bekers meebrengen. Sommige restaurants laten zelfs klanten hun eigen Tupperware-bakjes meenemen voor afhaalmaaltijden. Dit vermindert niet alleen afval, maar toont ook de toewijding van de gelegenheid aan duurzaamheid, wat een beweegredenen kan zijn voor milieubewuste klanten.

Daarnaast is het een optie om composteerbare verpakkingsmaterialen te gebruiken, zoals biologisch afbreekbare snackbakjes en bekers gemaakt van materialen zoals maïszetmeel of bamboe. Deze materialen breken natuurlijk af over de tijd, waardoor hun impact op het milieu wordt verminderd. Hoewel composteerbare materialen duurder kunnen zijn dan traditionele verpakkingen, zien veel gelegenheden het als een waardevolle investering in hun onderneming. Zo gaan we steeds meer naar een toekomst met duurzame opties!

Hulp nodig bij
online marketing?