Aardappelen zijn heel eenvoudig te maken en ze smaken zo goed samen met andere groenten. Met aardappelen kun je veel verschillende gerechten maken. Deze groente is altijd favoriet bij iedereen omdat de smaak erg lekker is. Aardappelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en bovendien is hun prijs in elk land betaalbaar. U kunt aardappelen gemakkelijk kopen en in verschillende gerechten gebruiken. Hier zijn enkele van de lekkerste recepten voor aardappelen die uw maaltijd buitengewoon aantrekkelijk kunnen maken.
Aardappelsalade
Aardappelsalade is heel snel om een recept te maken dat bij het hoofdgerecht geserveerd kan worden. Neem eerst wat middelgrote aardappelen, was ze goed en kook ze samen met de schil ongeveer 10-15 minuten. Voeg in een koekenpan een lepel boter toe. Meng water en bloem in een aparte kom om een witte oplossing te maken. Breng deze oplossing in de pan waar boter wordt gesmolten. Kook het onder constant roeren om een gladde witte saus te maken. Laat het 5 tot 10 minuten afkoelen. Neem intussen een slakom, voeg er room, een lepel suiker, zout naar smaak en peper aan toe om op smaak te brengen. Je kunt verschillende soorten fruit en groenten krijgen, maar ook gekookte erwten, appelstukjes, bananen, mango’s, gekookte kipblokjes en macaroni, enz. Meng alles goed en voeg er een half kopje mayonaise aan toe. Voeg nu blokjes gekookte aardappelen met schil toe aan het mengsel. Garneer het met peterselie en geniet ervan.
Gekarameliseerde aardappelen met rozemarijn
Snijd voor het maken van karamel aardappelen een halve kg aardappelen in vier stukken en kook ze gaar. Haal na het koken het water uit deze aardappelen en maak ze droog. Neem in een aparte pan een lepel olijfolie om warm te worden. Doe er gehakte knoflook in en bak tot het goudbruin wordt. Voeg nu gehakte rode uien, een lepel suiker, tijm, zout, peper en azijn toe. Voeg wat water toe om een gekarameliseerde saus te maken. Voeg er aardappelen aan toe en meng alles goed. Voeg rozemarijn toe over deze aardappelen en serveer.
Mini aardappelen met vulling
Neem kleine aardappelen en was ze om vuil te verwijderen. Kook aardappelen samen met de schil en verwijder het vruchtvlees voorzichtig met een lepel. Voeg dit gekookte aardappel vlees toe in een aparte kom. Voeg wat zout, peper, mayonaise, room, peterselie, korianderblaadjes en gekookte bonen naar keuze toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de geleegde aardappelen. Bestrijk deze aardappelen met boter of olijfolie en bak ze 5 minuten. Mini aardappelen gevuld en klaar om te serveren.
Laatste woorden
Aardappel Recepten zijn over de hele wereld beroemd. Deze recepten voegen charme toe aan uw maaltijd en brengen heel gemakkelijk variaties aan. In Nederland maken mensen in hun restaurants in een mum van tijd verschillende gerechten met gekookte aardappelen en maken eten interessanter. Als u van aardappelen houdt, zullen de bovengenoemde recepten uw maaltijd zo spannend maken. Volg de recepten en geniet van de lekkerste aardappelschotels tijdens lunch en diner als voorgerecht en pas je kookervaring aan.