Alles wat we weten over marketing na COVID-19: Top Marketing Tips

zaken doen tijdens covid

Dankzij de COVID-19 pandemie heeft 76% van de consumenten zijn gewoonten in 2020 drastisch veranderd. Het is duidelijk dat het een uitdaging is geweest om nieuwe gewoonten aan te nemen, oude routines af te leggen en te beslissen wat marketing na COVID-19 inhoudt.

Een andere onthullende statistiek geeft aan dat 76% van de bedrijven besloten heeft om in 2020 drastisch te snijden in hun reclamebudgetten. Om verschillende marketingtips te gebruiken om je weer op de rails te krijgen, moet je eerst het landschap van je branche in kaart brengen.

Een COVID-marketingstrategie

Afgezien van de hierboven uiteengezette redenen, vraag je je misschien nog steeds af, waarom moet ik mijn marketingstrategie aanpassen na COVID? Hoewel het complexer is dan dit, is het eenvoudigste antwoord dat om een verscheidenheid van redenen, veel consumenten geen aankopen doen. Door torenhoge werkloosheidscijfers, geen ziektekostenverzekering en een gebrek aan financiële zekerheid zijn extra aankopen voor veel mensen gewoon geen optie geweest.

Bovendien zijn sommige producten eerlijk gezegd irrelevant geworden. Mensen dragen geen kantoorkleding, pendelen niet meer en gaan niet meer uit eten. Hierdoor zijn de vele producten en diensten irrelevant geworden.

Gelukkig is er een manier om terug te keren. Of je bedrijf nu in een positie is om te profiteren van de pandemie, bijna ten onder is gegaan, of slechts het spreekwoordelijke hoofd boven water probeert te houden-COVID heeft een significante impact gehad op IEDERE bedrijfstak.

Het bespreken van zaken, winst maken en marketing tijdens COVID kan voor sommige bedrijfseigenaren een delicaat onderwerp zijn. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om met je marketingstrategie relevant en empathisch te zijn. Mensen worden steeds meer moe van de In deze onzekere tijden emails in hun inbox. Wat kan je als ondernemer, of marketeer, doen?
Begin na te denken over hoe je in 2021 een empathische, winstgevende marketingstrategie gaat maken. Ongeacht waar je staat op de COVID-19 vaccins, bedrijfseigenaren en marketeers hebben bijna een volledig jaar de tijd gehad om na te denken over hoe ze vooruit kunnen, hun bedrijfsmodel kunnen heroverwegen en succesvol kunnen worden in 2021 en daarna.

Toon empathie

Waar hebben je klanten emotioneel mee te maken? Het kan moeilijk zijn om een evenwicht te vinden tussen empathie en het doel om je product of diensten te verkopen. Als je een bedrijf bent dat overbodige producten verkoopt, zoals badpakken of haute couture, kan je gemakkelijk ongevoelig overkomen op iemand die onlangs zijn baan is kwijtgeraakt of iemand die thuis ziek is met COVID-
Niemand van ons heeft ooit deel uitgemaakt van een pandemie, dus klanten zijn bezorgd. Hun wereld, hun school, hun werk, hun financiën, hun relaties, enz. kunnen allemaal in de war zijn.
Hoe moeten wij ons als bedrijfseigenaren en marketeers dan positioneren voor succes als de pandemie eenmaal voorbij is? Toon empathie.
Dat oude gezegde, loop een mijl in hun schoenen, is hier van toepassing.

Promoot je bedrijf

Een onthutsende statistiek toont aan dat 86% van de Amerikanen gelooft dat COVID-19 een blijvende impact op de samenleving zal hebben. Het is veilig om aan te nemen dat geen enkele industrie of onze voorheen erkende manier van leven zal terugkeren naar precies hoe ze was vóór de pandemie.

Daarom moet je bedrijf flexibel zijn. Je zal moeten uitzoeken wat consumenten willen om zich veilig, begrepen en voorzien te voelen in een onzekere wereld.
Om dergelijke doelen te bereiken, kan je beginnen met het inzetten van de middelen die je al hebt. Kijk naar de gegevens in je CRM – analyseer je klantrelaties. Luister naar klanten en cliënten die hun huidige uitdagingen, angsten en wensen beschrijven.

Zijn jouw klanten of cliënten bang om het huis te verlaten? Zijn ze bang dat hun bankrekening in de nabije toekomst leeg zal zijn?

Luister naar jouw klanten

Misschien ontdekt je een duidelijke verandering die moet worden doorgevoerd in je organisatiestrategie of -processen. Als je bijvoorbeeld mensen hebt die naar je bedrijf komen, kan het een eenvoudige zaak zijn om voor alle werknemers maskervoorschriften (boven de neus) af te dwingen, of contactloze betaalmethoden in te voeren.
Andere oplossingen zijn misschien moeilijker te ontdekken, maar het aanpassen van je organisatiestrategie op manieren die niet werden overwogen in je meest recente vijfjarenplan kan je bedrijf helpen opbloeien in een post-COVID-wereld.

Fundamenteel moeten marketingtips na COVID prioriteit geven aan flexibiliteit en kracht.

Maak er een teamprestatie van

Met het nieuwe videoconferentie-bedrijfsmodel voel je je misschien niet meer verbonden met jouw team. Velen van ons zijn inmiddels huiverig geworden voor Zoom-vergaderingen. Aan de andere kant is het nog niet veilig om iedereen in hetzelfde kantoor te verzamelen, tenzij het absoluut noodzakelijk is.
Overweeg de implementatie van een projectmanagementtool, Slack of een interne sociale netwerktool om mensen in staat te stellen productief te werken op een asynchrone manier. Veel plezier tijdens de happy hours op vrijdagavond op Zoom. In 2021 zal het verhogen van de betrokkenheid en het moreel van werknemers een essentieel onderdeel zijn van het succes van de organisatie.
Dit is het moment om jouw team in de schijnwerpers te zetten. Hoe helpen hun individuele inspanningen anderen? Hoe maken de mensen die je in dienst neemt van jouw bedrijf een rockstar-merk tijdens COVID?

Waarheidsgetrouwe en transparante marketingstrategieën zijn waar mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Laat mensen de gezichten achter je merk zien!

Ongebruikelijke marketing tips? Service & Teruggeven

Vrijgevigheid, liefdadigheid, service, het vooruit betalen … het is het juiste ding om te doen. Teruggeven aan de mensen die jouw bedrijf tot een succes maken, zal je zowel nu als in de toekomst helpen. Klanten en cliënten zullen zich de korting herinneren of de 3 gratis maanden service die je aanbood, terwijl zij met financiële problemen te kampen hadden.
Is dit een marketingtechniek? Absoluut! Maar het is misschien wel de meest oprechte. Geven zonder de verwachting van onmiddellijke verkoop, of een inkomstenpiek, is hoe het moet worden gedaan.

Het dienen van je gemeenschap, of dat nu vrijwilligersuren zijn, het doneren van joue product aan werknemers in de gezondheidszorg, of het gratis openstellen van abonnementsapps voor mensen die thuis vastzitten, er zijn altijd manieren waarop je kunt helpen.
Mensen herinneren zich waar jij en jouw bedrijf waren in tijden van crisis.

Marketing na COVID? Blijf veerkrachtig

Hoewel veerkracht een nieuw modewoord is geworden, maakt het ook deel uit van elke showcase van geweldige marketingtips.
Als jouw bedrijf een pandemie kan overleven, kan het waarschijnlijk alles overleven. Door samen te werken met jouw gemeenschap, terug te geven en te luisteren naar wat consumenten te zeggen hebben, behoud je merkloyaliteit.
En als mensen geld hebben, zullen ze zich herinneren wat je hebt gedaan en weer gaan kopen. Neem vandaag nog contact met ons op om hulp te krijgen bij jouw marketingstrategie!

Hulp nodig bij
online marketing?