Corona op Kreta: hoe huur je een huurauto?

Kreta is een geweldig eiland waar veel te doen en te beleven is. Of je nou graag houd van een rustige vakantie, met een leesboek erbij of een vakantie waar je ‘s avonds lekker aan de bar kan zitten en overdag, historische bezienswaardigheden kan bezoeken. Kreta heeft het jou allemaal te bieden.

Maar door het coronavirus is de situatie op het eiland wel degelijk veranderd. Doordat er veel besmettingen zijn, staat een groot deel van de bevolking op het eiland achter strengere maatregelen. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken die zijn gedaan op het eiland. De lokale politie neemt dan ook harde maatregelen wanneer je niet je mondmasker draagt.

De overgrote meerderheid van de bedrijven in de luchtvaart- en hotelsector dragen nu gezichtsmaskers. En ook met  auto huren op Kreta met Rental Center Crete heb je hiermee te maken. Houd in gedachten, zelfs wanneer het niet verplicht zou zijn gesteld dan mag je altijd ervoor kiezen om toch een mondmasker te dragen.

Beleid van het autoverhuurbedrijf inzake gezichtsmaskers

Hier is het gezichtsmaskerbeleid bij grote autoverhuurbedrijven, zodat u uw eigen conclusies kunt trekken:

Alamo: Auto huurders moeten maskers dragen. Klanten zijn welkom om gezichtsmaskers te dragen, maar zijn niet verplicht dit te doen.

Avis: Alle werknemers moeten te allen tijde gezichtsmaskers dragen, maar dat is niet verplicht voor klanten, tenzij er in de ophaal- of terugbrenglocatie een staats of lokaal mandaat voor gezichtsmaskers aanwezig is.

Budget: Auto huurders moeten maskers dragen. Klanten worden aangemoedigd, maar zijn niet verplicht om maskers te dragen.

Dollar: Alle medewerkers en klanten zijn verplicht om gezichtsmaskers te dragen. “Volgens het CDC helpen maskers de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Daarom vragen wij u de uwe te dragen over alle Dollar touchpoints. Jonge kinderen (3 jaar of jonger) en iedereen met een gezondheidstoestand die het dragen van een masker verhindert, zijn vrijgesteld”, aldus de Dollar-website.

Rental Center: Huurders moeten een masker dragen. Klanten zijn welkom om gezichtsmaskers te dragen, maar zijn niet verplicht dit te doen.

Hertz: Zowel medewerkers als klanten zijn verplicht om gezichtsmaskers te dragen. “Volgens het CDC helpen maskers de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Daarom vragen wij u de uwe te dragen over alle Hertz touchpoints. Jonge kinderen (3 jaar of jonger) en iedereen met een gezondheidstoestand die het dragen van een masker verhindert, zijn vrijgesteld”, aldus de Hertz-website.

Nationaal: Huurders moeten een masker dragen. Klanten zijn welkom om gezichtsmaskers te dragen, maar zijn niet verplicht dit te doen.

Auto’s huren in Kreta

Payless: Op de coronaviruspagina van de website van Payless staan helemaal geen maskers vermeld. Wees bereid om een masker te dragen voor het geval u een wachtrij tegenkomt of een andere situatie waar sociale afstandelijkheid niet mogelijk is.

Sixt: Volgens de website van Sixt moet de verhuurder een masker dragen “indien de plaatselijke autoriteiten dat wensen”. Met andere woorden, het hangt af van welk deel van het land u uw huurauto ophaalt en terugbrengt. Klanten zijn welkom om gezichtsmaskers te dragen, maar zijn niet verplicht dit te doen.

Zuinig: Alle medewerkers en klanten zijn verplicht om gezichtsmaskers te dragen. “Volgens het CDC helpen maskers de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Daarom vragen wij u de uwe te dragen over alle Thrifty touchpoints. Jonge kinderen (3 jaar of jonger) en iedereen met een gezondheidstoestand die het dragen van een masker verhindert, zijn vrijgesteld”, aldus de Thrifty website.

 

 

 

Hulp nodig bij
online marketing?