Contractlogistiek door heel Europa bij Raben International

Contractlogistiek

Contractlogistiek is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van logistieke bedrijven. Hierbij neemt een logistieke dienstverlener het volledige logistieke proces over van een bedrijf. Dit omvat onder andere het transporteren, opslaan en distribueren van goederen. Door gebruik te maken van contractlogistiek kunnen bedrijven zich volledig richten op hun core business, terwijl de logistieke dienstverlener zorgt voor een efficiënte en betrouwbare logistieke keten. Contractlogistiek wordt door heel Europa aangeboden, waaronder door Raben International.

Soorten transportdiensten

Er zijn verschillende soorten transportdiensten beschikbaar voor bedrijven die hun goederen willen vervoeren. Zo is er groupage, waarbij kleinere zendingen van verschillende bedrijven worden samengevoegd tot één zending. Dit bespaart kosten en is milieuvriendelijker. LTL (Less than Truckload) is geschikt voor grotere zendingen die niet de volledige capaciteit van een vrachtwagen benutten. Hierbij wordt de ruimte in de vrachtwagen gedeeld met andere zendingen, wat kosten bespaart. FTL (Full Truckload) omvat het volledig benutten van een vrachtwagen voor de verzending van één enkele zending. Dit is geschikt voor grote zendingen of wanneer tijd een belangrijke factor is. Het is belangrijk om de juiste transportdienst te kiezen die past bij uw specifieke behoeften.

Handel tussen Nederland en Polen

De handel tussen Nederland en Polen is erg belangrijk en groeit gestaag. In 2019 bedroeg de uitvoer van Nederland naar Polen EUR 13,5 miljard en de invoer EUR 9,1 miljard. Polen is de belangrijkste handelspartner van Nederland onder de voormalige Oostbloklanden. Om een succesvolle handel tussen Nederland en Polen te waarborgen, is betrouwbaar transport van groot belang. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een logistieke dienstverlener die ervaring heeft met transport naar Polen en die beschikt over een betrouwbaar en efficiënt netwerk van transportmogelijkheden. Zo kan uw bedrijf zonder zorgen en vertragingen zaken blijven doen met Polen.

Trans-Europese netwerken (TEN)

Als u op zoek bent naar een betrouwbare logistieke dienstverlener voor transport door heel Europa, is het goed om te weten dat er verschillende trans-Europese netwerken (TEN) bestaan. Deze netwerken zijn opgezet om de infrastructuur van Europa te verbeteren en te versterken op het gebied van vervoer, telecommunicatie en energie. De Europese Unie (EU) draagt financieel bij aan deze netwerken vanuit het cohesiefonds. Het budget voor TEN is de afgelopen jaren flink gestegen en voor 2021-2027 is er maar liefst 42,3 miljard euro uitgetrokken. Het trans-Europese vervoersnetwerk krijgt het grootste budget van 31,7 miljard euro, terwijl het trans-Europese energienetwerk 8,7 miljard euro krijgt. Door gebruik te maken van deze netwerken kunt u profiteren van betrouwbare en efficiënte transportmogelijkheden.

Het kiezen van een betrouwbare logistieke dienstverlener

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare logistieke dienstverlener voor transport door heel Europa, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal criteria. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de ervaring van de logistiek partner, het geografisch bereik en de klantenservice. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect dat steeds meer aandacht krijgt. Kies daarom voor een logistiek partner die beschikt over moderne opslagfaciliteiten en duurzame oplossingen. Door het maken van een weloverwogen keuze kunt u profiteren van efficiënte transportmogelijkheden en een betrouwbare service.

 

Hulp nodig bij
online marketing?