Beste Italiaanse marketing methodes

marketing italie

Italië ligt iets achter op het Europese gemiddelde als het gaat om internetpenetratie en onlineaankopen; het is echter een markt vol mogelijkheden en een gestaag groeiende markt. Wij hebben enkele van de belangrijkste bevindingen uit onze Gids voor effectieve digitale marketing in Italië op een rijtje gezet. Ga met ons mee op een reis door het digitale landschap van het land, met de nadruk op sociale en mobiele media, e-commerce, en de Italiaanse taal en cultuur.

Mobiel en sociaal

Italië heeft bijna 60 miljoen inwoners, maar slechts 63% van hen is online. In het verleden is er te weinig geïnvesteerd in technologie, maar dat neemt nu toe. Sociale media zijn erg populair in Italië, en van de grootste, zoals Facebook en WhatsApp, biedt vooral Instagram veel mogelijkheden voor digitale marketeers.

Italianen bezoeken sociale netwerken vooral vanaf hun telefoon, en mobiel is razend populair in het land, aangezien 62% van de mensen een smartphone bezit. Helaas wordt responsive design niet zo veel toegepast als het zou moeten, en dit kan resulteren in forse boetes.

E-commerce

De cijfers met betrekking tot Italiaanse e-commerce liggen op 38%, vergeleken met een Europees gemiddelde van 40%, maar ze nemen regelmatig toe. Wat online aankopen betreft, voegen de Italianen prepaid kaarten toe aan de lijst van de meest populaire internationale betaalmethoden. Dit is vooral te wijten aan het wantrouwen ten aanzien van de veiligheid van online betalingen en de vrees dat kaartgegevens worden gedeeld of door ongewenste bronnen worden ingezien.

Het is interessant om te zien dat Italiaanse bedrijven de neiging hebben om online te werken op internationale platforms zoals Amazon en eBay, in plaats van een eigen website te creëren. Italianen zijn ook grote fans van de omnichannelformule, waarbij de fysieke ervaring van het zoeken naar producten in winkels wordt gecombineerd met de online ervaring van het zoeken op meerdere platforms en uiteindelijk de aankoop afronden op het platform met het beste aanbod.

Behalve online zijn kaartbetalingen niet erg populair in Italië, en bij aankopen in winkels geven mensen nog steeds de voorkeur aan contante betalingen. Het is ook belangrijk om te weten welke leveringsmethoden de voorkeur genieten, aangezien de Italiaanse postdienst vaak niet betrouwbaar is, vooral bij pakketten uit het buitenland; particuliere koeriers zijn de beste keuze, vooral bij het verzenden van waardevolle artikelen.

Een belangrijk handelsmerk: Made in Italy

Als het gaat om specifieke sectoren van de Italiaanse markt, zoals mode, eten en drinken, binnenhuisarchitectuur en machinebouw, worden de producten in deze categorieën gegroepeerd onder het handelsmerk “Made in Italy”. Dit duidt op producten die in Italië zijn vervaardigd en geproduceerd, onder Italiaanse regelgeving.

In de loop der jaren heeft het merk “Made in Italy” zowel op de thuismarkt als daarbuiten waarde en verdienste verworven, en de Italianen zelf kopen liever “Made in Italy”-producten dan buitenlandse. Dit kan een obstakel vormen voor buitenlandse bedrijven die zich in deze sectoren op Italië willen richten; het is belangrijk zich bewust te zijn van dit handelsmerk en te bedenken dat het langer kan duren om in deze sectoren voet aan de grond te krijgen en vertrouwen op te bouwen.

De Italiaanse taal en cultuur: Waarom u ze goed moet kennen

Italianen lezen liever online content die in hun moedertaal is geschreven dan pagina’s die in het Engels zijn geschreven; dit betekent dat alle content die u in een andere taal hebt geschreven, moet worden vertaald, gelokaliseerd en gecontroleerd door een moedertaalspreker. Italianen houden niet van overdreven formaliteit, dus een informele toon is de voorkeur wanneer u uw online publiek aanspreekt. In het geval van jonge klanten is humor ook populair, evenals enkele belangrijke Engelse uitdrukkingen.

https://www.villamalusa.it

Hulp nodig bij
online marketing?