AVG voor websites: alles wat u moet weten

AVG wet

AVG is de afkorting voor: algemene verordening gegevens. De wet heeft gevolgen voor iedereen die een website heeft. Vooral voor ondernemers. Deze wet is sinds Mei 2018 ingetreden in de hele Europese Unie. Wat heeft deze wet precies met uw website van doen? In dit artikel delen wij alles wat u over AVG voor websites moet weten.

Wat is de AVG wet?

Om het simpel te zeggen gaat AVG over het verwerken van persoonsgegevens. Maar dit geldt niet alleen voor op websites. Het is een wet die is opgesteld om ervoor te zorgen dat u als eigenaar van een website, persoonsgegevens alleen bewaard wanneer dit echt nodig is.

AVG voor websites

De nieuwe regels gelden onder andere voor nieuwe websites. Maar niet alleen daarvoor. Het heeft met alle zaken te maken hoe u persoonsgegevens opslaat en bewaard. Maakt u gebruik van een popup scherm waarbij u emails verzameld? Dan moet ook dit zorgvuldig worden gedaan.

Buiten websites om geldt dit ook voor gegevens over uw personeel, het verwerken van gegevens voor kortingsbonnen. En alle andere zaken. En de nieuwe privacywet geldt voor alle bedrijven en organisaties die op hun website en daarbuiten persoonsgegevens verwerken. . Dus niet alleen bij  zzp’ers maar ook voor kleine MKB’ers.

Wat moet u nogmeer weten over AVG?

Wij hebben in onze blog al een aantal berichten gedeeld over Privacy. Maar de AVG wet is wel iets waar u rekening mee moet houden als uw bedrijf persoonsgegevens verwerkt. Het is hierbij belangrijk dat u aan alle regels voldoet. Ook moet u toestemming vragen bij het verwerken van persoonsgegevens als u een webshop heeft.  Zoals de adresgegevens waar u de bestelling naartoe gaat sturen.

Hulp nodig bij
online marketing?