7 social media activiteiten die u in een kwartiertje kunt doen

social media activiteiten

Succes met artikelen over maatschappelijke media kan gemakkelijk zijn als je georganiseerd bent en je focust op efficiëntie. Uiteraard bent u zich ervan bewust dat u de inhoud direct wilt afstemmen op de behoeften of uitdagingen van uw publiek en dat u een verscheidenheid aan inhoud moet bieden om uw publiek betrokken te houden. Maar hoe creëert u efficiëntie in een steeds meer ingetogen elektronische ruimte?

In deze blog zal ik zeven eenvoudige activiteiten verduidelijken die elk niet langer dan een kwartier duren om uw maatschappelijke berichten in de loop van dit jaar te onderhouden. Volg ze en binnenkort zul je een volledige social networking content kalender bouwen om het verkeer en de groei te stimuleren.

Activiteit nr. 1: Een kalender opstellen en bijhouden

Waarom?

De meesten van ons weten dat een consequente plaatsing essentieel is. Door het specificeren van de nieuwe gelegenheden, verwijdert u de noodzaak om elke keer handmatig te beslissen over de postingsfrequentie. Bovendien optimaliseert u de totale hoeveelheid informatie die u elke dag zult delen, zodat u het publiek nooit zult overbelasten met updates.

Hoe werkt dit?

Om een postplan voor te bereiden, moet u eerst analyseren wanneer uw publiek het vaakst op het internet hangt. Op basis van deze informatie moet u beslissen over de beste tijden om uw eigen maatschappelijke updates te plaatsen en een postingprogramma te installeren op uw planningssoftware.

Het helpt ook als uw planningstool artikelklassen heeft om de soorten inhoud die u routinematig deelt te taggen om een sterk postprogramma te maken. Het opzetten van een plaatsingsplan is echter niet iets wat eenmalig moet worden gedaan en vergeten. Ik bekijk altijd mijn postprogramma voor de komende maand om de nodige aanpassingen te maken.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met kansen zoals vakanties en actuele gebeurtenissen om ervoor te zorgen dat je relevant blijft voor je publiek.

Ik pleit er ook voor om de functionaliteit van uw artikelen te analyseren om te weten te komen of u patronen opmerkt. U kunt zien dat uw berichten de neiging hebben om het beste te presteren op specifieke dagen, dus probeer uw belangrijkste updates te plannen op deze dagen.

Taak 2: Verbreek de monotonie van uw feed met gecureerd materiaal.

Nu uw postplan is geïnitieerd, kunt u beginnen met het vullen van die slots met behulp van waardevolle inhoud.

Waarom?

De gecureerde artikelen doorbreken de eentonigheid van uw feed, maar het communiceert ook uw drang om het publiek te helpen in plaats van alleen maar zelfpromotie. Dat is een cruciale factor bij het bepalen of ze je updates überhaupt zullen volgen. Het probleem? Het vinden van artikelen om te bespreken kan tijdrovend zijn. Gelukkig kunt u veel van dit proces automatiseren.

Hoe werkt het?

Zoek naar planningsapplicaties met inhoudelijke curatiefuncties. Dit geeft aan dat u de mogelijkheid hebt om RSS-feeds van veenendaal-0318 uw favoriete blogs en websites op te nemen. Bijbanen. Wanneer u deze toevoegt, kost het u dagelijks vijf minuten om door de lijst te scrollen en artikelen te kiezen die u met uw persoonlijke inhoud moet plaatsen.

Taak 3: Plaatsen terwijl u op het net surft

Waarom?

Het bespaart je een heleboel tijd. Wanneer u iets interessants tegenkomt dat u met uw publiek wilt delen, klikt u het gewoon aan om het te plannen of naar uw postwachtrij te sturen.

Hoe werkt dit?

Sommige planningstools stellen u in staat om inhoud te plannen wanneer u op het net surft met hun eigen Chrome-extensies. Als u nieuwe inhoud leest, kunt u deze delen met behulp van een postingsextensie. Dit is hoe het werkt met alle extensies van de Social Media Poster Chrome:

Taak nr. 4: Upcyclen van uw altijdgroene inhoud

Waarom?

Er blijft relevante inhoud die uw publiek een consistente waarde biedt. Dit kan van alles zijn, van de inhoud van de hoeksteen tot een eigen lijst van zakelijke beïnvloeders.

Hoe werkt het?

Er zijn hier twee oplossingen. Eén, u kunt het proces automatiseren door uw bijdrage op regelmatige tijdstippen live te laten gaan. De meeste analytische toepassingen zullen u deze optie leveren. Het is ook geweldig voor het adverteren van uw aankomende evenementen, zoals webinars of andere upgrades die uw bezoekers uitnodigen om zich te registreren of om gebruik te maken van tijdgevoelige informatie.

Een extra manier om uw vorige artikelen te upcyclen is door ze opnieuw te plaatsen. Dit kan betekenen dat u een citaat uit het vorige blogartikel hergebruikt en overlapt met een afbeelding die u op uw maatschappelijke kanalen kunt laten circuleren, of dat u gewoon een vraag over dit siteartikel stelt om het onderwerp daadwerkelijk in stand te houden.

Activiteit #5: Publiceren van seizoensgebonden berichten

Waarom?

Vakanties hebben de neiging om ons te besluipen, waardoor er geen gelegenheid is om ons voor te bereiden op fulltime marketingcampagnes. Denk aan alle evenementen en gebeurtenissen die u misschien hebt gebruikt om uw bedrijf bekend te maken, maar dat is niet zo omdat het gewoon te laat was.

Hoe werkt het?

Gelukkig bieden veel planningstools u de keuze om ontwerpen van deze artikelen en promoties te maken waar u aan denkt en een herinnering op te stellen voor de tijd dat u er naar terug zou moeten keren. Het is mogelijk om vooruit te plannen en uw upgrades voor het hele jaar te schrijven, maar ook om ze te plannen en direct in de kalender op te stellen.

Taak 6: Regelmatige automatisering gebruiken

Waarom?

Bij sociale-netwerkmarketing gaat het om meer dan alleen het monitoren van upgrades. Daarnaast moet u het bijhouden van uw inhoud instellen, links verkorten om uw artikelen visueel aantrekkelijk te maken, afbeeldingen bewerken om de dimensies van sociale netwerken aan te passen, enz. Dus waarom zou u geautomatiseerde postings en planningen gebruiken als u nog steeds tabbladen moet wijzigen om een UTM te maken, een afbeelding te bewerken of een URL in te korten voor een eenvoudige retweet?

Hoe werkt dit?

Veel planningstools bieden een scala aan tijdbesparende kenmerken die u kunnen helpen bij het automatiseren van die reguliere taken. Hetzelfde geldt voor het inkorten van links. Lange URL’s kunnen automatisch worden ingekort tijdens het ontwikkelen van een nieuwe upgrade. En dan is er nog de kwestie van engagement. Soms wilt u de eentonigheid van een typische update doorbreken met animaties of gewoon door een afbeelding te tweaken die u binnenin moet gebruiken.

Taak 7: Genereer nieuwe inhoudsgedachten door het beoordelen van de best presterende inhoud

Sociale-mediamarketing kan uw contentplan voeden door bezoekers over te dwingen. Het kan u ook helpen om nieuwe thema’s of publieksproblemen te ontdekken om u op te richten, zowel op uw artikelen als op de maatschappelijke media zelf.

Ik zou zeggen: nee, dat doet u niet. Als u updates van anderen ziet, zoekt u meestal zelf naar informatie. Om nieuwe inhoudelijke gedachten te lokaliseren, moet u die artikelen bekijken vanuit het perspectief van de kijker. Het beoordelen van de inhoud van de sociale media van je tegenstanders is een fantastische kans om het digitale landschap in je bedrijf of in je vakgebied te begrijpen.

Hoe? Ik heb twee keuzes voor u:

Stel het bijhouden van de sociale-media-feeds van uw tegenstanders in met behulp van tools zoals Rivaliserende IQ of BrandWatch en onderzoek deze regelmatig, op zoek naar updates en onderwerpen met de hoogste participatiegraad.
Duik diep in uw hart om te ontdekken welke specifieke informatie klanten doorgaans online zoeken. Tools zoals Topic Research en BuzzSumo’s Content Analyzer zijn hiervoor fantastisch.
Zo eenvoudig is het!

Met deze zeven eenvoudige activiteiten die elk niet langer dan 15 minuten duren, kunt u een strategie voor de promotie van sociale netwerkinhoud produceren die het verkeer zal stimuleren en de betrokkenheid zal verbeteren, terwijl u zich kunt concentreren op andere facetten van uw werk.

Hulp nodig bij
online marketing?