3 manieren om meer kwalitatieve backlinks te verkrijgen

seo domino

Als het gaat om backlinks kun je beter een handje vol hoge kwaliteit backlinks hebben dan 100.000 links op spam achtige websites. Het is daarom belangrijk om de juiste ‘Link building’ technieken toe te passen. Zo eindig je met links die de ranking van je pagina verhogen.

Een paar eerlijk verdiende links van gezaghebbende websites hebben een veel positiever effect op uw ranking dan tientallen gekochte links van sites met spam.

Het is niet alleen zo dat links van sites van lage kwaliteit uw zichtbaarheid in de zoekresultaten niet helpen, ze kunnen zelfs een negatieve impact hebben op je positie. 

1. Guest posts

Het plaatsen van een ‘Guest post’ is het plaatsen van een artikel op een externe website. De eigenaar van de website heeft op die manier gratis content op zijn site en jij hebt een link naar jouw site in het door jou geschreven artikel.

Grotere blog en nieuwssites staan vaak geen directe links toe in de text van de ‘Guest post’. Daar krijg je in ruil voor het af en toe plaatsen van artikelen alleen een link in de bio sectie op jouw auteur pagina. Dit zijn meestal echter wel sites met een hogere authoritiet waardoor deze link oook meer waarde heeft.

2. Persbericht

Het insturen van een persbericht naar lokale of nationale media is een zeer effectieve manier om een backlink van hoge kwaliteit te verkijgen. Nieuws websites hebben vaak de authoriteit om een waardevolle backlink te leveren. Door een nieuwswaardig persbericht uit te sturen met daarin een link naar je website heb je een goede kans dat verschillende media het oppakken. Als je echter een bericht schrijft met alleen maar zelfpromotie en geen nieuwswaarde is de kans dat je bericht word opgepakt vrijwel 0.

3. Kapotte links

Veel artikelen, ook op reputabele websites en blogs bevatten links naar andere artikelen en websites. Op termijn zullen de locaties waar deze links naar verwijzen hun URL structuur veranderen of het oorspronkelijk artikel verwijderen. Dit leid tot dode links in oudere blog artikelen.

Link building

met de Broken Link Checker van Ahrefs kun je op het internet zoeken naar links in artikelen die leiden naar een 404 pagina, oftewel een kapotte link. 

Je kunt dan contact opnemen met de webmaster van het artikel en ze een vervangende link aanbieden. Die link zal in dat geval dan naar jouw eigen website zijn. Zorg wel dat je een relevante bron plaatst op jouw eigen website zodat de webmaster de waarde van de link ook inziet.

 

Hulp nodig bij
online marketing?