5 marketing redenen om je hosting op orde te hebben

hosting

Als je je in de wereld van marketing aan het verdiepen bent, weet je vast en zeker al dat je aan allerlei dingen moet denken om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk mensen bereikt. Een van deze zaken is je hosting. Waarom je dit goed in orde moet hebben? In deze blog vertellen we je over de grootste redenen op dit gebied.

Een betere ranking op Google

De eerste reden waarom je je hosting op orde moet hebben, is om een betere ranking op google te krijgen. Door middel van de juiste hosting zorg je er namelijk voor dat je website aantrekkelijker wordt gezien door Google. Dit komt doordat aspecten als snellere laadtijden, meer veilig en een hogere uptime zorgen voor een betere gebruikerservaring. Ben je dus hard bezig met SEO? Kijk dan zeker nog eens goed naar je hosting!

Verbeterde website prestaties

Verder wil je ook een soepel lopende website hebben. Als alles op rolletjes loopt, weet je namelijk zeker dat je bezoekers een stuk tevredener zullen zijn. Iedereen weet hoe frustrerend het is om te wachten op een pagina die maar niet laadt, of erger nog, een foutmelding geeft. Die frustratie willen we onze bezoekers maar al te graag besparen. Wil je dus je website prestaties naar een hoger niveau tillen? Het wordt dan tijd om eindelijk eens een keertje je hosting onder de loep te nemen. Goede hosting zorgt namelijk voor een vlotte surfervaring, waardoor bezoekers langer blijven hangen en meer geneigd zijn om terug te komen.

Veiliger dan ooit

In de online wereld van vandaag is veiligheid geen luxe, maar een noodzaak. Het hebben van de juiste hosting speelt hierbij een cruciale rol doordat het je site veiliger maakt. Aan welke functies moet je dan denken? SSL-certificaten, regelmatige back-ups en bescherming tegen malware en DDoS-aanvallen springen met name in het oog. Niemand wil immers ongewenste gasten op zijn digitale stoep.

Kostenbesparingen

Verder bespaart hosting veel kosten. Door te kiezen voor een betrouwbare hostingprovider verminder je de kans op downtime, waardoor je potentiële inkomsten niet misloopt. Niemand houdt van onvoorziene kosten, vooral als ze voorkomen hadden kunnen worden. Daarom is het kiezen van de juiste hostingprovider een cruciale stap naar kostenbesparingen doordat je deze onverwachte kosten uit de weg gaat.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is net zo cruciaal voor je website als een betrouwbare motor voor een auto. In de digitale wereld van vandaag moet je website kunnen meegroeien met je succes. Maar als je website niet is opgewassen tegen die plotselinge groei, is dit een groot probleem. Dat is waar schaalbare hosting zijn superkrachten laat zien. Upgraden naar meer resources moet net zo makkelijk zijn als het klikken op een knop, zonder nachtmerries en zonder gedoe. Met schaalbare hosting is dit zeker mogelijk!

Hulp nodig bij
online marketing?