3 tips voor een productieve kantoorinrichting

kantoormeubelen

Toe aan nieuwe kantoorinrichting? En merk je dat je huidige inrichting niet altijd even praktisch is? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het is geen geheim dat kantoorinrichting van essentieel belang is voor de productiviteit. Als je kantoor niet op orde is, je niet comfortabel kan werken en je over onvoldoende opbergruimte beschikt, zal dit er al snel toe leiden dat je werk minder goed of snel uitgevoerd kan worden. Maar wat kun je doen om de perfecte werkomgeving te realiseren? Waar moet je allemaal aan denken? Wij zetten drie tips op een rij voor een productieve kantoorinrichting.

1.      Ergonomische kantoormeubelen

Ergonomie is uiteraard de belangrijkste spil van een productieve kantoorinrichting. Als je niet comfortabel kunt werken, dan zal dit direct invloed hebben op je productiviteit. Koop dan ook nooit zomaar kantoormeubelen, maar let er echt op dat deze ergonomisch gezien goed zijn. Gelukkig zijn de meeste kantoormeubelen tegenwoordig standaard ergonomisch uitgevoerd. Maar heel soms willen mensen toch besparen en voor een onbekend merk kiezen en ontdekken vervolgens dat de comfort ver te zoeken is.

Ons advies: bespaar nooit op kantoormeubelen. Zeker niet op een goed bureau en een bureaustoel. Deze zijn van essentieel belang om fijn te kunnen zitten en te werken.

2.      Stimuleer creativiteit

Heb je ooit eens rustig gekeken naar het spel van een 4 of 5-jarige? Zij kunnen helemaal opgaan in hun fantasie. Ze zijn ongelooflijk creatief en zien in alles spel. Eigenlijk vreemd dat het schoolsysteem ons vanaf een bepaalde leeftijd die creativiteit probeert te dempen. Want wat zou het ook volwassenen ver kunnen laten komen.

Creativiteit is belangrijk tijdens het werken. Je moet in staat kunnen zijn om te brainstormen, om ineens gekke ideeën te kunnen opperen en om te durven dromen. Daar moet ook ruimte voor zijn. Je kunt deze creativiteit, fantasie en dromen ook stimuleren door de kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van whiteboards om ideeën lukraak op te kunnen schrijven. Of kies voor planborden waarmee iedereen zijn of haar eigen ideeën voor de komende weken en/of maanden kunnen opschrijven. Dromen moeten niet afgeremd worden.

3.      Goed binnenklimaat

Soms zijn de bouwstenen van een productief kantoor niet direct zichtbaar. Een goed voorbeeld is het binnenklimaat. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat je hersenen beter functioneren onder bepaalde omstandigheden. Zo moet de omgevingstemperatuur bijvoorbeeld goed zijn. Hierbij geldt dat we het beste functioneren bij een temperatuur tussen de 19 en 21 graden. Door te zorgen voor een goed binnenklimaat, verbeter je de prestaties van iedereen die hier werkt.

Denk niet alleen aan de juiste temperatuur, maar ook aan de juiste dosis luchtvochtigheid en voldoende ventilatiemogelijkheden. Ben je niet overtuigd van het binnenklimaat? Er zijn verschillende bedrijven die de luchtkwaliteit kunnen onderzoeken. Hierbij ontvang je direct de resultaten en een advies. Doe daar je voordeel mee.

Hulp nodig bij
online marketing?