3 Redenen waarom hosting belangrijk is voor je website

webhosting

Web hosting is een van de belangrijkste investeringen bij het runnen van een zakelijke website. Het succes ervan is afhankelijk van een aantal web hosting strategieën, in deze post van SMOOP bespreken we 3 redenen waarom hosting belangrijk is voor je website. Lees vooral verder om hier meer over te weten te komen!

Wat is webhosting?

Om beter te begrijpen wat webhosting eigenlijk is, laten we eerst eens kijken naar wat het inhoud.

Op een eenvoudige manier uitgelegd is web hosting een server waar al je website bestanden worden opgeslagen. Hoewel er vele soorten van hosting die er zijn, dit zijn de top drie:

  • Shared
  • Dedicated
  • Cloud

Om het verder te beperken, het meest voorkomende type dat wordt gebruikt is shared web hosting.

Dit maakt het mogelijk veel bedrijven om hun websites op te slaan op dezelfde server. Voor snellere websites kiezen sommigen voor dedicated hosting.

Wie op zoek is naar extra betrouwbaarheid, kan kiezen voor cloud hosting – als de ene cloud uitvalt, komt de andere de boel redden.

Waarom is webhosting belangrijk voor je website?

Gebruik maken van een goede webhosting partij is ontzettend belangrijk, het heeft een grote invloed op je website. Daarom is het ook belangrijk dat je voor de juiste webhosting partij kiest. Voor een hoop startende ondernemers en bedrijfseigenaren is het lastig om te bepalen voor welke hostingprovider ze moeten kiezen. Dit komt meestal doordat ze er geen verstand van hebben. De meeste mensen kiezen dan ook meestal voor de goedkoopste optie, maar dat is niet altijd de juiste beslissing.. Hier is een uitsplitsing van enkele van de belangrijkste redenen waarom het zo belangrijk is om voor een goede webhosting provider te kiezen.

Snelheid

Mensen houden er niet van om te wachten voordat een website laadt. Google houdt er niet van als je mensen laten wachten. Om dingen in perspectief te zetten, 40% van de bezoekers verlaten een website als het niet laadt in zo weinig als 3 seconden. Dus, om te helpen met het verhogen van je SEO rankings, is snel laden het enige waar je echt niet zonder kan.

Beveiliging

Zonder een veilige, goed onderhouden website, loop je het risico gehackt te worden. Als dit gebeurt, zal Google je website beginnen te ‘wantrouwen’, wat kan leiden tot verminderde SEO rankings. Goede hosting zorgt ervoor dat alle onderdelen van uw website goed geolied zijn en goed lopen (antivirus en firewall, bijvoorbeeld). Zo’n goede hostingpartij die Shopware hosting aanbied is Hipex.io.

Locatie

Het idee van Smoop zou suggereren dat je jouw website overal in de wereld kunt hosten, maar dit is niet helemaal het geval. Google houdt rekening met het IP-adres van je server en dit beïnvloedt je SEO rankings. Om ervoor te zorgen dat uw rankings hoog zijn, is het het beste om je website te hosten in hetzelfde land als waar het actief is. Dit kan ook helpen met de snellere laadsnelheid, dat is dus een win-win situatie.

Wil je weten wat voor jouw website nu de beste hosting oplossing is? En wil je er ook voor zorgen dat je website weer snel draait? Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig bij
online marketing?