3 Gouden Tips Voor SEO Optimalizatie & SEO Marketing!

Wat is SEO

Veel bedrijven hebben een website, zonder ook maar 1 jota te kennen van SEO. SEO of languit “Search Engine Optimization” is het targetten van zoekwoorden. Deze zoekwoorden kunnen worden gebruikt om je website te rangschikken in de zoekmachines. (Google, Bing, Yahoo,…) Hoe hoger je website staat in deze rangschikking, hoe meer bezoekers voor je website! Dus dit is een zeer belangrijke manier om meer bezoekers te vinden voor je website. Uiteindelijk betekent dit dus ook een verhoging in het aantal klanten. Als je je websites vindbaarheid wilt verbeteren, ga dan naar mijn pagina Grafisch Ontwerper Antwerpen. We helpen je in het optimaliseren van je interne en externe SEO. De meeste klanten die we hebben geholpen zijn mensen uit de regio Antwerpen. Als je uit een andere regio komt, dan ben je nog steeds welkom om ons te contacteren en je project te bespreken!

#1 Optimaliseer je interne SEO

De eerste stap die je moet zetten om je website rangschikking te verbeteren is je interne SEO. Bij het verbeteren van je interne SEO moet je zoeken naar zoekwoorden die je kan gebruiken waarop andere mensen je kunnen vinden. Deze zoekwoorden moeten veelvuldig worden opgezocht op zoekmachines. Je kan de populariteit van je zoekwoorden testen door het downloaden van een eenvoudige applicatie zoals “Keywords Everywhere”. Deze laat je toe om het aantal zoekopdrachten per maand van een bepaald zoekwoord te onderzoeken. Van zodra je goede zoekwoorden hebt gevonden is het belangrijk dit zoekwoord veelvuldig te vernoemen op je website pagina, zonder het te spammen uiteraard. Van zodra je een goede tekst voor je pagina hebt geschreven kan je je SEO testen door applicaties zoals “Yoast SEO” of op internet naar een SEO tester te zoeken voor je webpagina.

2 Optimaliseer je externe SEO

Externe SEO draait erom andere websites te laten linken naar jouw website. Deze websites maken dan een link aan of creëren een link naar je website waarop mensen kunnen doorklikken. Nog belangrijker is dat deze links zorgen voor een groter vertrouwen van zoekmachines in jouw websites.

3 Ga voor kwaliteits backlinks

Backlinks zijn dus heel belangrijk. Nog belangrijker is dat deze van een goede bron komen. Backlinks kopen in bulk of het plaatsen van links op dubieuze website creëert het tegenovergestelde effect. Je kan worden bestraft door de zoekmachines door slechte links naar je websites! 2 belangrijke dingen waarop je moet letten zijn dat de backlinks moeten komen van websites met een hoge authoriteit. Je kan de authoriteit van een website controleren met een applicatie zoals “Moz”. Ook belangrijk is dat de backlinks komen van websites gerelateerd aan je eigen niche. Een autobedrijf met een backlink van een bloem & tuincenter kan dus de ogen doen fronsen van Google en andere zoekmachines.

Hopelijk hebben deze tips geholpen bij het optimaliseren van je SEO voor je website! Als je nog vragen hebt, of hulp nodig hebt, aarzel niet mij te contacteren via de link bovenaan dit artikel. Houdt alvast deze tips in je achterhoofd wanneer je je website wilt optimaliseren!

Hulp nodig bij
online marketing?